Now Reading:
Zahvaljujući milijunskim ulaganjima škole u Varaždinskoj županiji spremne za povratak više od 15.500 učenika
Full Article 2 minutes read

Zahvaljujući milijunskim ulaganjima škole u Varaždinskoj županiji spremne za povratak više od 15.500 učenika

Osnovne i srednje škole, čiji osnivač je Varaždinska županija, spremne su za novu školsku godinu 2022./2023., koja počinje u ponedjeljak za više od 15.500 osnovnoškolaca i srednjoškolaca. U to su se u petak uvjerili župan Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, koji su obišli Osnovnu školu Trnovec, Osnovnu školu Šemovec i Osnovnu školu Ludbreg.

– U školske klupe se u ponedjeljak vraća 9.112 učenika županijskih osnovnih škola i 6.853 učenika srednjih škola. Odmah s početkom nove godine bit će organiziran program produženog boravka, koji se provodi u 24 škole, pri čemu je pet odgojnih skupina na području Općine Trnovec Bartolovečki. Na zgradi OŠ Trnovec obavljena je sanacija dijela vanjske stolarije i fasade, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno gotovo 275.000 kuna, a uz to je na sportskoj dvorani saniran ravni krov te oštećeni parket – rekao je župan Stričak, kojem su se u obilasku pridružili načelnica Općine Verica Vitković te županijski vijećnici Anita Rep i Tin Jurak.

Novost u toj školi, koju pohađa 271 učenik, je i televizijski studio, za čije opremanje je sredstva izdvojila Općina Trnovec Bartolovečki, pa će zahvaljujući tome s radom početi „TV Trnek” u sklopu izvannastavne aktivnosti „Filmski svjetovi”, izvijestila je ravnateljica Radmila Sačić.

OŠ Ludbreg traje rekonstrukcija elektrotehničkih i komunikacijskih instalacija, čime će se osigurati njihova ispravnost, a time i sigurnost 760-ak učenika i zaposlenika te imovine. Vrijednost ulaganja, koje će biti završeno tijekom rujna, je 1,3 milijuna kuna. Uz ravnatelja Tihomira Horvata, sa županom i pročelnikom školu je obišao i predsjednik Općinskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić. Županija je OŠ Ludbreg odobrila dodatnih 350.000 kuna za nabavu školske opreme te računala za informatičku učionicu.

OŠ Šemovec, koju vodi ravnateljica Marina Hižak, a koja ima 166 učenika, ulaganja će uslijediti.

– Pripremljena je projektna dokumentacija za energetsku obnovu starog dijela škole i dvorane, čija je procijenjena vrijednost 10,5 milijuna kuna. Ujedno je pripremljena projektna dokumentacija za rekonstrukciju kuhinje i blagovaonice, pri čemu će prva etapa početi rekonstrukcijom i uređenjem sanitarnih čvorova uz procijenjenu vrijednost radova od 500.000 kuna – najavio je pročelnik Huđek.

www.sjever.hr
03.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.