Now Reading:
Varaždin: Električnim romobilom naletio na ženu na nogostupu – završila je u bolnici
Full Article 1 minutes read

Varaždin: Električnim romobilom naletio na ženu na nogostupu – završila je u bolnici

U utorak u jutarnjim satima, u Ulici Braće Radić u Varaždinu, u prometnom je događaju na cesti ozlijeđena 78-godišnja žena.

Do ozljeđivanja je došlo kad je 19-godišnjak upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom, nogostupom ulice te desnom bočnom stranom romobila udario u pješakinja koja se kretala istim nogostupom u suprotnom smjeru.

Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je naknadno zbog zadobivenih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Iz PU varaždinske podsjećaju da su vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni za vrijeme vožnje, na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, da su se dužni kretati u prvom redu biciklističkim površinama, a u slučaju da one ne postoje, mogu se kretati i pješačkim površinama, a izuzetno i kolnikom na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama na kojima nije brzina kretanja dopuštena više od 50 km/h.

Također, u slučaju kretanja prometnim površinama, dužni su brzinu kretanja prilagoditi osobinama i stanju na istima te posebnu pozornost obratiti na pješake koje ne smiju ugrožavati.

sjever.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.