Now Reading:
Cijena šećera u tjedan dana porasla 40 posto, ulje u godini skoro sto posto!
Full Article 2 minutes read

Cijena šećera u tjedan dana porasla 40 posto, ulje u godini skoro sto posto!

Ana Knežević iz udruge Potrošač gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je komentirala veliko povećanje cijena i udar na kućanske budžete kao i mjere Vlade.

-Potrošači nisu ništa osjetili, bili su izigrani jer je od veljače najavljivano smanjenje PDV-a, svi smo očekivali niže cijene, a umjesto toga cijene rastu i tome se ne vidi kraja -rekla je Ana Knežević komentirajući Vladino smanjenje PDV-a na solare.

Ljudi već nabavljaju drva i pelete, sa solarima već dugo imamo problema, smanjenje PDV-a će zanemarivo pomoći energetskoj situaciji. Plenković je rekao da potrošači nisu svjesni da plaćaju deset puta nižu cijenu struje nego na tržištu, a mislim da premijer nije svjestan da je većini potrošača i ova cijena izuzetno visoki udar na kućni proračun – dodaje.

Knežević napominje da Vlada treba ograničiti i cijene osnovnih namirnica.

Cijena šećera je u tjedan dana otišla 40 posto. Vlada mora biti svjesna toga, ne znam uzima li tko to u obzir. Ulje je otišlo skoro sto posto u godinu dana. Trebali bi za osnovne namirnice ograničiti cijene ako se želi zaštiti standard. Rastu bankarske naknade, ne razumijem zašto… Veliki je udar – rekla je.

sjever.hr/N1
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.