Now Reading:
Volite Coca-colu? Ovu nemojte kupiti – predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje!
Full Article 1 minutes read

Volite Coca-colu? Ovu nemojte kupiti – predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje!

Kako je u srijedu izvijestio Europski sustav za brzo uzbunjivanje u prometu hranom i pićem, hrvatskog se tržišta hitno povlači Coca-cola zbog mogućeg ozbiljnog rizika za zdravlje potrošača.

Kako doznaje Danica.hr, riječ je o pogrešnoj deklaraciji u kojoj se navodi kako proizvod nema šećera, iako ga sadrži. Povlači se “Coca-cola original taste” u pakiranju od jedne litre.

Rizik je ozbiljan, a pogrešku je ustanovila kompanija vlastitom analizom te u utorak o svemu obavijestila tržišta na kojima se proizvod distribuira. Zatraženo je da se hitno povuče iz trgovina i od potrošača, piše Danica.

Zemlja prijave je Italija, gdje se i puni sporna Coca-cola. Ipak, iz Coca-cole poručuju kako su svjesni problema s označavanjem te ističu da se ovaj proizvod ne uvozi i ne distribuira na hrvatsko tržište.

-Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. svjesna je problema s označavanjem Coca-Cole 1 L u staklenom pakiranju na talijanskom tržištu. Ističemo da nemamo taj proizvod u našoj ponudi; spomenuti proizvod ne proizvodimo, ne uvozimo i ne distribuiramo na hrvatsko tržište – naglasili su iz kompanije.

foto: pixabay
www.sjever.hr/danica.hr
24.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.