Now Reading:
Sportsko čudo iz Bartolovca kraj Varaždina pokorilo Europu!!!!
Full Article 3 minutes read

Sportsko čudo iz Bartolovca kraj Varaždina pokorilo Europu!!!!

Mlada boksačica iz malog Bartolovca Lorena Horvat nova je kadetska prvakinja Europe u teškoj kategoriji do 70 kg! Lorena je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom 4:0.

Lorena Horvat rekla je kratko poslije meča:

“Zahvaljujem svojim trenerima i stručnom stožeru koji su mi dali šansu, obitelji i svima koji su mi davali podršku. Znala sam da mogu konkurirati za medalju na svom prvom Europskom prvenstvu, a prvi meč protiv domaće Turkinje bio mi je i najteži. Pobijedila sam i Irkinju u polufinalu, premda je ona bila viša od mene i dužih ruku, a finale je bilo vrlo teško, jer Ukrajinka je vrlo snažna, ali znala sam da je moram napasti i napadima tražiti pobjedu. Dala sam sve od sebe. Hvala još jednom mojim trenerima i klubu Thor Bartolovec, tek moram postati svjesna da sam postala europska prvakinja!”, rekla je skromna, tek još 12-godišnja djevojčica iz Varaždinsko-zagorske županije.

Trener Robert Herić koji je i pokrenuo prije nekoliko godina boksački klub u malom Bartolovcu, rekao je:

“Prepoznali su naš vrijedni rad u Bartolovcu, podupirali nas, a mi stvarno puno radimo – Lorena trenira tek dvije godine, a uz školu u kojoj je odlična učenica vježba dvaput dnevno, kapetanica je naše ženske ekipe koja broji već 21 boksačicu, dok uz Lorenu trenira i sestra Karin. Zahvaljujem i svojoj obitelji što mi daje punu potporu što sam se do maksimuma mogao posvetiti boksu i radu s mladim boksačicama i boksačima”.

Trijumf je tim veći što je Lorena, odlična učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom, najmlađa među sudionicima, još nije napunila ni 13 godina u konkurenciji starijih djevojčica.

www.sjever.hr Foto Hrvatski boksački savez 21.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.