Now Reading:
Umjesto 15 milijuna sada za istu količinu plina treba izdvojiti 70 milijuna kuna!!!! KOLAR: Tko je tu lud?????
Full Article 2 minutes read

Umjesto 15 milijuna sada za istu količinu plina treba izdvojiti 70 milijuna kuna!!!! KOLAR: Tko je tu lud?????

Svi strahuju od jeseni i od vrtoglave cijene energenata. A da takvi strahovi nisu neopravdani pokazuje nam primjer takvog rasta iz Krapinsko-zagorske županije. Naime, župan Željko Kolar ponudio je u petak medijima podatke koji potvrđuje ne dvostruko ili trostruko već višestruko povećanje cijene energenata, u ovom slučaju radi se o plinu:

-Za razdoblje 2020.- 2022. smo potrošili plina u vrijednosti 15 milijuna kuna. Sada smo dobili jednu ponudu na javnom natječaju 78 milijuna kuna. Tko je tu lud?! O tome sam upoznao i upozorio premijera Plenkovića i ministra Filipovića još na sjednici Vlade u Slunju. Sad nam je drugi natječaj vani. Vjerujem da će bit više prijava i da ćemo dobiti ipak neku normalniju cijenu iako 300 ili 350 posto povećanje cijene i plina i struja ne možemo nazvati normalnim – kazao je Kolar te dodao da ga ipak “veseli” da je nakon 3 tjedna godišnjih odmora Vlada jučer imala sjednicu te su premijer Plenković i ministar Filipović konačno reagirali:

-Specifirano su rekli da će se osigurati sredstva i da opskrba energentima u vrtićima i školama, socijalnim ustanovama i bolnicama nije upitna i da će Vlada reagirati. Prema tome, mi smo svoj dio napravili što nismo potpisali ugovor. Rekao bi da je to jedna cijena koja je na rubu ratnog profiterstva, a vjerujem da ćemo sada dobiti ipak barem 200 posto jeftiniju cijenu – rekao je župan Kolar dodajući da su cijene dizela i benzina u padu posljednjih mjesec dana te vjeruje da će tako biti i sa cijenom plina.

s.kalajdžija/sjever.hr
19.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.