Now Reading:
Nakon pet godina, policija nabavlja nove presretače, a “pile” moraju biti itekako dobro nabrijane
Full Article 2 minutes read

Nakon pet godina, policija nabavlja nove presretače, a “pile” moraju biti itekako dobro nabrijane

Policija je raspisala javnu nabavu za 20 novih presretača, a nova vozila trebala bi biti isporučena u roku od 330 dana od potpisivanja ugovora.

Prema specifikacijama, policija traži 13 presretača koja imaju ugrađeni novi digitalni uređaj (bez ANPR i Wi-Fi-ija), pet presretača s novim digitalnim uređajem (ANPR, Wi-Fi i ostalim) te dva sa starim digitalnim uređajem (starom kamerom), piše tportal.hr.

Svi automobili moraju imati pogon na sva četiri kotača, automatski mjenjač, snagu motora od minimalno 200 kW. Traženo ubrzanje od 0 do 100 km/h je minimalno šest sekundi ili manje, pogonsko gorivo dizel, a najveća brzina 250 km/h. Presretači moraju biti limuzine s četvora vrata, a u obaveznu opremu treba ući ABS, ESP, tempomat, prednji i bočni zračni jastuci, aluminijski naplatci, radio s Dab-om, svjetla za maglu sprijeda i straga, parkirne senzore, daljinsko centralno…

I to nije sve! Naime, obavezna je i posebna oprema od koje se traži da stražnja bočna i stražnje vjetrobransko staklo budu zamračena. Tražena dužina vozila minimalno je 4700 mm, međuosovinski razmak minimalno 2850 mm, visina vozila 1450 mm, te zapreminu prtljažnika 480 litara.

Rok isporuke je 330 dana od potpisa ugovora, a prispjele ponude bit će otvorene 9. rujna, piše tportal. Posljednja velika nabavka presretača bila je prije pet godina kada je za 24 vozila plaćeno 10,1 milijuna kuna bez PDV-a.

www.sjever.hr/tportal.hr
12.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.