Now Reading:
U Poljsku iz Varaždina otišle dvije, a iz Čakovca jedna ozlijeđena osoba
Full Article 2 minutes read

U Poljsku iz Varaždina otišle dvije, a iz Čakovca jedna ozlijeđena osoba

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je još pet pacijenata ozlijeđenih u subotnjoj prometnoj nesreći poljskog autobusa na autocesti A4 kod Brezničkog Huma, nakon što su u srijedu za Poljsku otišla još dva pacijenta.

Varaždinska je bolnica nakon nesreće primila 11 pacijenata. Već u nedjelju u Poljsku su otišla četiri pacijenta čije je zdravstveno stanje to dopuštalo, a danas još dva. U bolnici se nalazi pet pacijenata. Dva su u jedinici intenzivnog liječenja, stabilno su i izvan životne opasnosti te im slijede operacije donjih ekstremiteta. Tri su pacijenata na ostalim bolničkim odjelima, potvrdili su nam iz Opće bolnice Varaždin.

U Županijskoj bolnici Čakovec zbrinuli su dvije žene koje su bile ozlijeđene u nesreći poljskog autobusa.

– Jedna je danas prebačena u Poljsku i dobro je. Imala je ozljede potkoljenice, mi smo to sanirali, operacija je uspjela i gospođa će nastaviti svoje liječenje u Poljskoj – rekao je ravnatelj čakovečke bolnice Igor Šegović.

Druga je pacijentica bila dan i pol u intenzivnoj, imala je teške tjelesne ozljede i zbrinuta je. Bila je i covid pozitivna, a sad je negativna, te postoji mogućnost da kroz dan ili dva i ona bude premještena u Poljsku.

– Gospođe su dobro, dale su 365 intervjua, ali dobro je da je postojao interes novinara i javnosti za njihovo stanje. Turistička smo zemlja i dobro je da se čuje da, iako smo mala, periferna bolnica, ljudi i kod nas dobiju vrhunsku uslugu, pa svi mogu biti sigurni da će, ako im se nešto dogodi, biti dobro zbrinuti – kazao je ravnatelj Šegović.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
10.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.