Now Reading:
ŽDO: Obojica vozača poljskog autobusa poginula su u nesreći
Full Article 1 minutes read

ŽDO: Obojica vozača poljskog autobusa poginula su u nesreći

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić potvrdio je da su obavljane obdukcije stradalih u subotnjoj prometnoj nesreći poljskog autobusa na autocesti A4 kod Brezničkog Huma, kada je u slijetanju autobusa poginulo 12 osoba, a 32 su ozlijeđene.

– Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoceste. Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju. Obojica vozača su preminula, a neosporno je utvrđeno koji vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće. Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom – kazao je Galić.

Državno odvjetništvo treba ustanoviti je li počinjeno kazneno djelo i tko ga je eventualno počinio. Potom će se donijeti odluka jer se kazneni postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa.

– Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovdje ili u Poljskoj s obzorom da se radi o svim stradalima državljanima Poljske – dodao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.