Now Reading:
Vikend rekorder vozio s 2,30 promila, bez vozačke dozvole i vrijeđao policajce
Full Article 2 minutes read

Vikend rekorder vozio s 2,30 promila, bez vozačke dozvole i vrijeđao policajce

Kako su priopćili iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, ovog je vikenda proveden pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg su utvrđena 83 prometna prekršaja od čega 30 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 32 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u nedjelju oko 22,50 sati u Donjoj Stubici, kada je kod 39-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,30 promila. Isti je temeljem Prekršajnog zakona, a prilikom smještaja u posebnu prostoriju, vrijeđao policijske službenike. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz predloženu novčanu kaznu od 40.500 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci.

Isto tako, ovog je vikenda najveća brzina kretanja vozila utvrđena u petak na autocesti A2 od 188 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.

www.sjever.hr
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.