Now Reading:
HRT doznaje: Poljski vozač imao 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga
Full Article 2 minutes read

HRT doznaje: Poljski vozač imao 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga

Kako HRT neslužbeno doznaje od izvora bliskog Državnom odvjetništvu u Varaždinu, vozač koji je izgubio nadzor nad autobusom imao je 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga i nije bolovao od akutnih bolesti. Obdukcija je završila i tijela nesretnih putnika, vozača i suvozača bit će predana obiteljima.

Inače, u varaždinskoj bolnici i dalje je sedam ozlijeđenih iz nesreće, a u bolnici u Čakovcu dvije su žene s teškim ozljedama. Ipak, stanje im je stabilno. Bolnica im je – u suradnji s Međimurskom županijom – osigurala stručnu psihološku pomoć te prevoditelje.

Odmah smo reagirali da se pacijenticama osigura psihosocijalna pomoć, to je jedna velika tragedija. Tragedija na osobnoj razini. Jednako tako i prevoditelj, kada ste u stranoj državi, ne znate jezik, a morate s nekim razgovarati – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Mi se nadamo da ćemo pacijentice otpustiti sredinom ili krajem tjedna, ali sve ovisi o tome kako će težina njihovih ozljeda to dopuštati. Mi smo u kontaktu s Ministarstvom i s poljskim izaslanicima, sve će se koordinirati u skladu s time kako kirurzi kažu da ozljede dopuštaju – ističe ravnatelj Županijske bolnice u Čakovcu Igor Šegović.

www.sjever.hr / hrt.hr
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.