Now Reading:
Danas je Dan mačaka – pokažite nam svoje ljubimice i mazilice
Full Article 1 minutes read

Danas je Dan mačaka – pokažite nam svoje ljubimice i mazilice

Puna su dva desetljeća prošla otkako je IFAW (International Fund for Animal Welfare) odlučio upravo na današnji datum odavati počast jednima od najstarijih i najomiljenijih kućnih ljubimaca u povijesti čovječanstva – mačkama! 

Kada bi progovorile našim jezikom, sve bi nam mačke vrlo vjerojatno rekle da bi svaki dan trebao biti njihov dan, obilježavan i slavljen diljem svijeta. A kako i ne bi bile slavljene kada je brojnim studijama dokazano da imanje mačke za kućnog ljubimca poboljšava naše mentalno zdravlje i oslobađa nas stresa i depresije.

Jeste li znali da su mačke doslovno same naučile mjaukati u određenom tonu na način da, u nastojanju da se ljudi brinu za njih, zvuče poput beba? Izrazito inteligentne i beskrajno šarmantne, mačke će sretno živeći u našim domovima biti savršeni kućni ljubimci, a iako je baš svaka šarmantna na svoj način, postoje pasmine koje su naširoko poznate po svom mirnom ponašanju i umiljatoj osobnosti, čime su jednako savršen odabir i za one koji prvi put posjeduju kućne ljubimce i za iskusne mačkoljupce.

sjever.hr/miss7.24sata.hr
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.