Now Reading:
Čestitka varaždinskog župana Stričaka povodom Dana pobjede
Full Article 1 minutes read

Čestitka varaždinskog župana Stričaka povodom Dana pobjede

Svečanost uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja održana je u atriju Županijske palače u Varaždin, a prije toga su kod Križa branitelja na Varaždinskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće u čast poginulih 175 branitelja iz Varaždinske županije tijekom Domovinskog rata, kao i u čast svih ostalih branitelja i žrtava.

Župan Stričak je tom prilikom istaknuo da je ovo prilika i da se podsjetimo da su naši varaždinski policajci prvi krenuli u obranu Vukovara, da se prisjetimo pripadnika Specijalne jedinice policije Roda, 5. bojne 1. A brigade Tigrova, koja 1992. prerasta u legendarnu 7. gardijsku brigadu, te pripadnika 104. brigade Hrvatske vojske.

– 175 pripadnika naših, varaždinskih postrojbi nikad neće moći ispričati što su osjećali i što su sanjali. S ponosom se prisjećamo svih naših preminulih kolega, ali isto tako vodimo brigu i promišljamo o budućnosti. Toplo se nadam da više nikad nitko od nas neće morati uzeti oružje u ruke i braniti opet svoj dom i svoju domovinu – kazao je Stričak čestitavši Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

www.sjever.hr
05.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.