Now Reading:
Zdrava hrana iz vrta malih Bukovčana
Full Article 2 minutes read

Zdrava hrana iz vrta malih Bukovčana

Projektu pod nazivom „Zdrava hrana iz vrta malih Bukovčana“ Dječjeg vrtića „Krijesnica“ Mali Bukovec na Natječaju za dodjelu ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društava, Hrvatska elektroprivreda d.d. dodijelila je financijsku donacija u iznosu od 11.000,00 kuna.

Natječaj za donacije 2022. Svjetlo na zajedničkom putu proveden je na nacionalnoj razini te je zaprimljeno 1100 prijava, od čega su za sufinanciranje za projekte i programe izabrano 205 udruga, ustanova i organizacije civilnog društva, a među njima je i Dječji vrtić „Krijesnica“ Mali Bukovec.

Cilj projekta „Zdrava hrana iz vrta malih Bukovčana“ je provođenje aktivnosti usmjerenih prema odgoju djece od rane dobi prema održivom razvoju i razvoju ekološke osjetljivosti.

Doniranim sredstvima izgradila su se dva Eko vrta u centralnom i područnom objektu Vrtića, nabavili komposteri, zemlja i oprema za male vrtlare.

U suradnji s agronomom Oliverom Friščićem održala se edukativna radionica za djecu o uzgoju biljaka, njihove važnosti u prirodi i svakodnevnoj prehrani. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama zasadila biljke u vrtu koje su donirali roditelji djece.

Projektom omogućujemo djeci da aktivno uče kako se sadi, sije povrće, voće, ljekovito bilje, da se brinu se o biljkama, zbrinjavaju biootpad iz kuhinje i iz organskih vrtova, ubiru plodove svojeg rada. Kroz različitih aktivnosti vrtlarenja djeca svoja zapažanja, saznanja pratite kroz kalendar, dnevnik zapažanja, a plodove iz vrta pripremat će i servirati jednostavne obroke kao motivacija za isprobavanje raznih zdravih namirnica.

Ovim projektom djeca zajedno sa svojim odgojiteljicama, kuharicom i roditeljima izravno stječu znanje gdje i kako raste zdrava hrana koja bitno utječe na njihov rast i zdravlje, uče o odgovornosti, brizi i pravilnom korištenju prirodnih resursa te otkrivaju ljepotu i čari prirode i važnosti njenog očuvanja.

www.sjever.hr / mali-bukovec.hr
03.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.