Now Reading:
Velika pomoć Murskom Središću – 850 tisuća kuna za tribine NK Rudar
Full Article 2 minutes read

Velika pomoć Murskom Središću – 850 tisuća kuna za tribine NK Rudar

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak potpisao je s Ministarstvom turizma i sporta ugovor o sufinanciranju izgradnje tribine NK Rudar „težak” 850 tisuća kuna.

Kroz zadnjih par godina, u dogradnju novih sportskih prostorija Grad Mursko Središće uložio je oko milijun i pol kuna te su već dvije godine u funkciji. Iznad novih sportskih prostorija projektom je predviđena manja tribina za nekih 400 gledatelja, a ona ujedno služi i kao krov objekta.

Početkom ove godine Grad je proveo javnu nabavu i osigurao 2,5 milijuna kuna za realizaciju projekta izgradnje tribina. Usporedno, projekt je prijavljen za sufinanciranje u Ministarstvo turizma i sporta te je odobreno 850 tisuća kuna ili trećina sredstava, a što je jako velika pomoć u realizaciji ovog projekta.

Temeljem provedene javne nabave, potpisan je ugovor o izvođenju radova s najboljim ponuđačem tvrtkom Tekeli projekt inženjering d.o.o. s krajnjim rokom 2. siječnja 2023.godine. U projekt izgradnje tribina na NK „Rudaru“ uključena je i revitalizacija travnjaka.

Grad Mursko Središće također pomaže i svim ostalim udrugama s područja grada kapitalnim donacijama, a napose onima koji za svoje djelovanje trebaju materijalne resurse te su tako svi nogometni klubovi s područja grada dobili, uz tekuće i kapitalne donacije, još po 35 tisuća kuna za uređivanje infrastrukture na objektima i sportskim igralištima, a NK „Plavi“ iz Peklenice kao drugo najveće mjesto u sastavu grada, također 70 tisuća kuna za uređivanje fasade na sjevernoj strani objekta u svrhu zaštite objekta od vlage.
 
Ovih dana gradonačelnik Dražen Srpak saziva sastanke s Mjesnim odborima i čelnicima udruga na kojima će se utvrditi njihove daljnje potrebe u svrhu osiguravanja dobrih uvjeta za nesmetano funkcioniranje.  Također je potpisani ugovor za projektiranje Sportskog parka na kraju ulice Franje Koroša u spoju sa ŠRC Zalešće, a za koji je otkupljeno 95 posto zemljišta dok će se preostalih pet posto riješiti putem izvlaštenja jer se ne može pronaći vlasnik.

www.sjever.hr/mursko-sredisce.hr
31.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.