Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Još vrućine, a onda promjena vremena – u sjevernim dijelovima Hrvatske očekuje se i nevrijeme
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Još vrućine, a onda promjena vremena – u sjevernim dijelovima Hrvatske očekuje se i nevrijeme

nevrijeme

Onima koji ne vole vrućine poručujemo – izdržite još malo! Naime, iako će se danas živa u termometru popeti prilično visoko, novo je osvježenje pred vratima.
Nekima će to možda pokvariti planove za vikend, ali…

Prema najavama iz DHMZ-a danas će biti pretežno sunčano, sparno i vruće. Poslijepodne je uz jači dnevni razvoj oblaka na kopnu moguć poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije u gorju te dijelovima središnje Hrvatske. U noći na subotu jače naoblačenje s kišom, moguće i nevremenom zahvatit će sjeverni Jadran i zapadne predjele unutrašnjosti.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, duž obale ujutro ponegdje umjerena bura, a danju većinom sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu između 23 i 25 °C. Najviša dnevna od 31 do 37 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Dugo trajanje velike opasnosti od toplinskog vala se nastavlja na sjevernom i srednjem Jadranu i u dalmatinskom zaleđu, iscrpljujući ponajviše kronične bolesnike koji se moraju strogo pridržavati mjera za zaštitu od velikih vrućina i uzimati terapiju prilagođenu težim vremenskim uvjetima.
Sve dostupne mjere treba disciplinirano provoditi i na krajnjem jugu i nizinskoj Hrvatskoj gdje se očekuje umjerena opasnost od toplinskog vala. U cijeloj zemlji će neugodu i opasnost predstavljati i sparina, te će i u gorskim krajevima biometeorološki uvjeti biti razmjerno nepovoljni do nepovoljni svima, pa i manje osjetljivim ljudima. Preporuke o zaštiti od toplinskih valova i velikih vrućina dostupne su na mrežnim stranicama DHMZ-a.

Izgledi vremena

U subotu jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi će mjestimice biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, osobito na zapadu i sjeverozapadu zemlje.

U nedjelju sunčanije, ali ne i stabilno, pa je uz dnevni razvoj oblaka na kopnu moguć poneki izolirani pljusak, a u nedjelju duž obale i neverin.

U subotu će vrućina popustiti, a zatim temperatura zraka u blagom porastu.

www.sjever.hr/DHMZ
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.