Now Reading:
U novom petogodišnjem programu modernizacije cesta u Ivancu prioritet će biti gradske ceste – prijedlozi građana su dobrodošli!
Full Article 2 minutes read

U novom petogodišnjem programu modernizacije cesta u Ivancu prioritet će biti gradske ceste – prijedlozi građana su dobrodošli!

S obzirom na to da krajem 2022. godine završava petogodišnji Program modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada Ivanca za razdoblje 2018. – 2022., tijekom proteklih mjeseci zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te v.d. pročelnika Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stjepan Vincek održali su sastanke s mjesnim odborima na ivanečkom gradskom području u svrhu definiranja potreba za novi petogodišnji program.

Važan čimbenik, a koji uvelike određuje plan radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta daljnjih pet godina, svakako je i činjenica da će se u tom periodu završiti najveći infrastrukturni projekt u povijest grada Ivanca – Aglomeracija Ivanec. Završetak Aglomeracije Ivanec odredit će dinamiku i opsega zahvata u planiranom razdoblju jer će biti nužno prometnice nakon provedenih radova sanirati, asfaltirati i urediti.

Prioriteti novog petogodišnjeg programa, a kako je bilo i u minulom razdoblju, svakako će biti gradske ceste unutar naseljenih područja, a posebnom programskom stavkom bit će obuhvaćene strme dionice u vikend naseljima koje je zbog troškova održavanja makadama isplativije presvući asfaltnim slojem. 

Kao i do sada, sredstva za obnovu, rekonstrukciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta na području grada Ivanca, osigurat će se u proračunu Grada Ivanca, a infrastrukturni projekti nastavit će se prijavljivati na otvorene natječaje i javne pozive, bilo da se radi o nacionalnim sredstvima ili pak sredstvima iz EU fondova, a sve sukladno mogućnostima, prihvatljivosti i u konačnici ovisno o samoj dinamici otvaranja poziva.
U sklopu Programa modernizacije nerazvrstanih cesta od 2018. do 2022., a koji je još u tijeku obnovljeno je više od 20 kilometara nerazvrstanih cesta na području grada Ivanca.

Radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta za 2022. godinu su u tijeku, a dio radova financiran je od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine sa 100.000,00 bespovratnih kuna.
Također, vrijedi istaknuti kako je i u cijelom  prethodnom petogodišnjem razdoblju dio ulaganja pokriven bespovratnim nacionalnim sredstvima, a u tome je period ujedno i završenvažan i vrijedan projekt financiran iz Europskog fonda Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC 1-018 u Prigorcu i izgradnja parkirališta, od lokalne ceste LC 25118 do izvora Šumi. 

Ističemo, nacrt Programa modernizacije nerazvrstanih cesta Grada Ivanca za razdoblje 2023. – 2027. godine svakako će prije donošenja biti i na javnom savjetovanju pa će građani moći dati svoje prijedloge i sugestije te će moći vidjeti koje su dionice predviđene za modernizaciju, sanaciju i izgradnju.

www.sjever.hr/ivanec.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.