Now Reading:
ŠOK IZ VEDRA NEBA Plenković najavio smanjenje PDV-a – evo na što će se odnositi
Full Article 1 minutes read

ŠOK IZ VEDRA NEBA Plenković najavio smanjenje PDV-a – evo na što će se odnositi

Premijer je istaknuo kako vjeruje da će Hrvatski sabor, kada se sastane nakon ljetne stanke, vrlo brzo usvojiti ovaj prijedlog

Premijer Andrej Plenković danas je iznenada najavio smanjenje PDV-a na ogrjevna drva, brikete, sječke te toplinsku energiju iz toplinskih stanica s 13 na 5 posto.

-Iskoristio bih ovu priliku da najavim da smo u sklopu ovog paketa zakona, koje mijenjamo zbog uvođenja eura u Hrvatsku, odlučili u kontekstu novih izazova, a to je poskupljenje energenata. napraviti još jedan dodatni iskorak u vidu poreznog rasterećenja – rekao je Plenković, a prenosi jutarnji.hr.

Premijer je kazao da će Ministarstvo financija i ministar Marko Primorac u dogovoru s njim pustiti u javno savjetovanje izmjene Zakona o PDV-u.

-Ovim smanjenjem dodatno rasterećujemo naše građane. Država radi još jedan iskorak u pogledu poreznih rasterećenja, a u cilju suočavanja s energetskom krizom i rastom cijena energenta s kojima smo svi suočeni, globalno, na razini Europe i mi u Hrvatskoj – kazao je Plenković koji vjeruje da će Hrvatski sabor, kada se sastane nakon stanke, vrlo brzo usvojiti ovaj prijedlog, prenosi Jutarnji.

www.sjever.hr/jutarnji.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.