Now Reading:
Nove izmjene za roditelje odgojitelje: Pogledajte koliko je smanjena naknada
Full Article 2 minutes read

Nove izmjene za roditelje odgojitelje: Pogledajte koliko je smanjena naknada

Vlast u Gradu Zagrebu kreće u novu bitku s izmjenama i postupnim ukidanjem mjere roditelj odgojitelj. Zamjenica gradonačelnika Tomislava Tomaševića, Danijela Dolenec predstavila je u petak najnoviji prijedlog izmjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, piše Dnevnik.hr.

– Važno nam je omogućiti zapošljavanje majki i upise svoj djeci u vrtiće. U novom prijedlogu djeca se mogu upisati u vrtiće – rekla je Dolenec i zatim predstavila nove izmjene.

Prvih šest mjeseci od donošenja ove odluke, koju očekujemo u rujnu, ništa se neće mijenjati za korisnike. Iznos ostaje na razini prosječne plaće – rekla je Dolenec.

S 31. ožujka iduće godine naknada se smanjuje na minimalnu plaću. Tri mjeseca kasnije naknada će biti iznos od 50 posto od minimalne plaće sve dok korisnici ne izađu iz mjere – predstavila je Dolenec novu Odluku Grada.

S 30. rujna prvi korisnici izlaze iz ove mjere. Svaki sljedeći mjesec korisnik kojem dijete napuni sedam godina izlazi iz mjere. Prihvata novih korisnika nema – rekla je.

– Pazili smo da u novom prijedlogu imamo postupne izmjene prema preporuci suda – rekla je.

– Nadam se da smo sada uspjeli pripremiti neprobojne mjere – odgovorila je Dolenec na upit o tome očekuje li nove pritužbe korisnika i Udruga.

Ovaj prijedlog izmjena ide u javno savjetovanje, koje će trajati 30 dana.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

foto: ilustracija

www.sjever.hr / dnevnik.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.