Now Reading:
VARAŽDIN SE IMA ČIME PONOSITI Na prijemu kod Bosilja viceprvak Europe Borna Tuk: „Nastavljam istim tempom i nadam se najboljem”
Full Article 3 minutes read

VARAŽDIN SE IMA ČIME PONOSITI Na prijemu kod Bosilja viceprvak Europe Borna Tuk: „Nastavljam istim tempom i nadam se najboljem”

Nakon Enesa Garibovića, Matea Žugeca i Klare Koščak, osvajača medalja na međunarodnim natjecanjima, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu je održao prijem za još jednog odličnog varaždinskog sportaša, 17-godišnjeg Bornu Tuka koji se na Europskom juniorskom prvenstvu u savateu okitio srebrnom medaljom. Uspješni mladi sportaši dokaz su da se Varaždin zaista ima čime ponositi.

Borna je trenirati počeo s 5 godina, a prvi je meč imao 2013. godine kada je također osvojio drugo mjesto i tako nastavio sve do danas.

-Na početku nisam očekivao ovakav rezultat, no uspio sam. Konkurencija je bila dobra, nije bila prejaka. Planovi za dalje su mi nastaviti istim tempom i nadati se najboljem. Sljedeće natjecanje je u Mađarskoj, kickboxing i memorijalni turnir u Vukovaru – najavio je Borna te dodao kako mu je savate najdraže pošto je u tom sportu i najduže vremena.

Naglasio je i da mu je u Fight Clubu Kovačić odlično trenirati, a s obzirom da ga zanima trenerski posao u planu mu je položiti ispit i krenuti tim putem kako bi mladima prenio sve ono što je on naučio u sportu.

Budući da Borna ne trenira samo savate, već je i odličan boksač, viceprvak Hrvatske u boksu, a trenira i kickboxing, gradonačelnik Bosilj pohvalio je njegovu svestranost.

-Jedna je kompletna mlada osoba koja je sada završila i srednju školu. Radi spretno što će mu koristiti i u sportu i u daljnjoj karijeri – naglasio je Bosilj.

Ovaj je prijem samo nastavak niza kojeg je Grad Varaždin započeo s Enesom Garibovićem, potom i Mateom Žugecom i Klarom Koščak, a sada nastavio i sa srebrnim Bornom Tukom, odličnim mladim sportašima koji Varaždin promoviraju na najbolji mogući način.

-Zaista se imamo čime ponositi – zaključio je Bosilj.

Bornin trener Siniša Kovačić pojasnio je kako je ovaj uspjeh samo nastavak njegovih velikih rezultata. Naime, Borna je nekoliko puta osvojio Svjetski kup i bio državni prvak.

-Spremili smo ga za ovo prvenstvo jako, naime on veli da nije očekivao ovakve rezultate, no mi smo ih očekivali. Imao je pet mečeva i u tih pet mečeva došao je do finala gdje je izgubio od francuskog borca, kojeg je već pobijedio u kvalifikacijama. Tri su suca dala bodove Francuzu, a dvojica našem borcu, tako da je to bilo jako tijesno – osvrnuo se Kovačić te dodao kako je sljedeće u planu nastup na Olimpijskim igrama u boksu.

S obzirom da je Borna, prema Kovačićevim riječima, predani sportaš koji zna puno toga i ima veliku podršku i svoje obitelji, u klubu ga vide na Olimpijskim igrama.

tklopotan / www.sjever.hr
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.