Now Reading:
Novi drvored na bjelovarskom korzu smanjit će temperature i stvarati hlad
Full Article 1 minutes read

Novi drvored na bjelovarskom korzu smanjit će temperature i stvarati hlad

Zamjenik gradonačelnika Bjelovara, Igor Brajdić održao je sastanak sa strukom iz područja šumarstva po pitanju novoga drvoreda na bjelovarskom korzu u sklopu njegove obnove.

– Prijedlog struke, ali i građana vrlo rado ćemo poslušati, a on ide u smjeru da drvored treba biti prirodan, stvarati hlad i smanjiti temperaturu tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Drvored treba biti domaće vrste, bez potreba za dodatnim orezivanjem s gustom krošnjom koja će biti prirodno stanište ptičica. Vrlo je važno pridonijeti očuvanju ekologije te poticati biološku raznolikost – poručili su iz Grada Bjelovara.

Prijedloge o budućem drvoredu na sastanku su zamjeniku gradonačelnika Igoru Brajdiću i pročelnici za komunalne djelatnosti Kristini Kocur iznijeli Željka Bakran, rukovoditeljica Odjela za ekologiju Hrvatskih šuma i Milan Arvay, upisan u Upisnik ovlaštenih inženjera šumarstva.

Prvi odabir u vidu prijedloga struke je obični grab kakav postoji još uvijek u Ulici Ante Starčevića u Bjelovaru (kod caffe bara Petar Pan) ili javor mliječni kakav je nekada postojao na korzu. U svakom slučaju novi drvored na korzu imat će svoju funkciju.

www.sjever.hr / Facebook Grad Bjelovar
26.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.