Now Reading:
Iz metropole stigla odlična vijest: Sportske ljetne kampove u Čakovcu sufinancira i Ministarstvo turizma i sporta
Full Article 3 minutes read

Iz metropole stigla odlična vijest: Sportske ljetne kampove u Čakovcu sufinancira i Ministarstvo turizma i sporta

U tjednu kada su u sklopu Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ na rasporedu bili kampovi iz karatea i šaha na adresu organizatora projekta Zajednicu sportskih udruga Čakovca stigla je odlična vijest iz Zagreba.

Ministarstvo turizma i sporta sa 110.550,00 kuna će sufinancirati projekt čakovečkih sportskih kampova namijenjenih osnovnoškolcima u sklopu programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini.

Prijava čakovečke sportske zajednice našla se tako između 134 odobrena projekta, od kojih su četiri iz Međimurske županije. Predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Anđelko Crnčec podsjetio je kako se ljetni kampovi od 2018. prijavljuju na spomenuti natječaj i svake godine im se odobre sredstva.

-Kvaliteta i ideja Ljetnih sportskih kampova već dugo je prepoznata izvan Čakovca, jer koncept kopiraju brojne druge sredine. Sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta samo je dodatno potvrdilo jedinstvenu vrijednost onog što pružamo školarcima svakog ljeta – izjavio je Crnčec i podsjetio kako se kampovi održavaju od 2006. 

-Zajednica je sa svim srcem ušla od početka u projekt i razvijali smo ga sukladno povratnim informacijama od roditelja i klubova. Sadašnji koncept pokazuje se kao dobitni jer na polovici ovogodišnjih kampova imamo rekordan broj sudionika, njih 400 – naglasio je.
Ističe kako treba pohvaliti sve koji su uključeni u realizaciju projekta, od sportskih klubova, Grada Čakovca koji ga financijski podržava, brojnih volontera, trenera, samih polaznika pa do tajnika Zajednice Tomice Jakopca koji vodi projekt, ali i svake godine napravi besprijekornu prijavu i kasnije uspješno pravda projekt prema resornom ministarstvu.

Vrijednost projekta Svaki tjedan sport jedan najbolje se vidi na samom terenu, jer i za vrijeme velikih vrućina i početka godišnjih odmora kampovi i dalje imaju veliki broj polaznika. Tako kampovi iz šaha i karate bilježe svaki po 100 polaznika. Kamp iz šaha, kojeg provodi Šahovski klub “Sloboda” u Društvenom domu u Mihovljanu raste iz godine u godinu. Karate je u ponudi praktički od prve sezone održavanja, a Karate klub “Globus” i ovog tjedna se pobrinuo da dva sata svakog prijepodneva u dvorani 1. osnovne škole u Čakovcu budu izuzetno zanimljiva. Polaznici se uče osnovama sporta, natječu se u različitim igrama, a oni koji se žele baviti ovim sportom uvijek se mogu priključiti treninzima Globusa.

Sljedećeg tjedna, od 25. do 29. srpnja na rasporedu su kampovi iz tenisa i streljaštva. Kamp iz tenisa provodi TK “Franjo Punčec” na terenima u čakovečkom središtu, a kamp streljaštva Športsko streljački klub “Čakovec” na čakovečkoj streljani.
Prijave na kampove traju tijekom cijelog ljeta, a moguće se na recepciji Gradskih bazena “Marija Ružić” Čakovec.

www.sjever.hr/cakovec.hr
25.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.