Now Reading:
ODLIČNA LJETNA SLASTICA Brzi kolač sa šljivama – recept na žlice za svakoga
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA LJETNA SLASTICA Brzi kolač sa šljivama – recept na žlice za svakoga

Iako mu je naziv brzi kolač sa šljivama, ovaj se kolač može napraviti i s drugim vrstama voća. Jednako će biti ukusan s višnjama (svježim ili iz kompota), breskvama, trešnjama, grožđem ili marelicama. Baza mu je fini biskvit u koji idu samo dva jaja, a svi sastojci se mjere na žlice pa za ovaj recept nije potrebna vaga.

Recept smo pronašli na stranici Reci Peci, naše poznate „čarobnice u kuhinji” Sandre Gašparić, a ovaj je brzi kolač urnebesno sočan i sasvim poseban! Iskoristite sezonu šljiva i počastite se ovim finim desertom što prije.

POTREBNO:
-2 jaja
-12 žlica šećera
-12 žlica ulja
-12 žlica mlijeka
-16 žlica brašna
-2 žlice praška za pecivo
-2 žlice vanilin šećera-
800 g očišćenih plavih šljiva

PRIPREMA:

Za biskvit miksati cijela jaja sa šećerom tako dugo dok se ne dobije pjenasta svjetlo žuta masa. Tada dodati ulje pa opet dobro izmiksati i sjediniti. Nakon ulja treba dodati naizmjence brašno, prašak za pecivo i mlijeko.

Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (36×20 cm). Poravnati pa gore rasporediti šljive nasjeckane na manje komadiće.
Kolač peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180*C 30 minuta. Pečeni kolač malo ohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.

Posjetite i vi stranicu recipeci.com na kojoj ćete pronaći niz odličnih recepata za domaća jela i ukusne slastice.

screenshot/recipeci.com
a.kučić/sjever.hr/recipeci.com
24.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.