Now Reading:
NK Varaždin u Posedarju na mjestu pogibije Anđelka Herjavca
Full Article 1 minutes read

NK Varaždin u Posedarju na mjestu pogibije Anđelka Herjavca

Ove se godine obilježava 21. godišnjica smrti tadašnjeg predsjednika Nogometnog kluba Varteks Anđelka Herjavca, a tim povodom u subotu je izaslanstvo Nogometnog kluba Varaždin, predvođeno dopredsjednikom kluba Stjepanom Cvekom i sportskim direktorom Nikolom Šafarićem, položilo vijenac i zapalilo svijeće na mjestu gdje je 20. srpnja 2001. godine Anđelko Herjavca smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći.

U izaslanstvu su bili i nekadašnji igrači Varteksa, Zlatko Dalić, sada, izbornik A hrvatske reprezentacije, Marijan Mrmić, trener golmana u stručnom stožeru A hrvatske reprezentacije, Želimir Orehovec, skaut u varaždinskom nogometnom prvoligašu, Miljenko Mumlek, trener juniora u NK Varaždinu, i Dražen Madunović.

Anđelko Herjavec je 20. srpnja 2001. godine, smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći, koja se u 6.52 sata dogodila na državnoj cesti broj 8, na izlazu iz Posedarja prema Masleničkom mostu.

Tada četrdesettrogodišnji Herjavec bio je generalni direktor Varteksa te član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. S obitelji je bio na godišnjem odmoru na Pagu, a 20. srpnja 2001. godine putovao je u Zagreb na Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.

www.sjever.hr
24.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.