Now Reading:
ODLIČAN USPJEH Trećina maturanata Srednje škole Zlatar među 10 posto najboljih na državnoj maturi iz jednog ili više predmeta
Full Article 2 minutes read

ODLIČAN USPJEH Trećina maturanata Srednje škole Zlatar među 10 posto najboljih na državnoj maturi iz jednog ili više predmeta

Srednja škola Zlatar ima se čime pohvaliti – njihovi su maturanti i ove godine bili među najboljima na ljetnom roku državne mature.

Prema statistikama, zlatarski su maturanti (gimnazijalci i strukovnjaci) čak 43 ispita državne mature riješili među 10 posto najboljih u Hrvatskoj – od 91 učenika ove škole koji su polagali državnu maturu, 30 učenika riješilo je od jednog do pet ispita među 10 posto najboljih.

Među njima se posebno ističe učenik Blaž Stužić (4. G) s odličnim ocjenama iz pet predmeta; njegovi su ispiti među 2 posto najboljih iz Matematike A, Engleskoga jezika A i Informatike, među 5 posto najboljih iz Biologije i 10 posto najboljih iz Hrvatskoga jezika A.

Teodor Gregorić (4. R) odlikaš je iz svih triju obveznih predmeta; Engleski jezik A (među 2 posto najboljih), Matematika A i Hrvatski jezik B (među 10 posto najboljih). Ivan Benčić (4. R) među 2 posto najboljih je iz Informatike i među 5 posto najboljih iz Engleskoga jezika A, a njegov razredni kolega Marko Behin među 2 posto najboljih iz Engleskoga jezika A razine i 5 posto najboljih Hrvatskoga jezika B razine.

Među 5 posto najboljih iz Engleskoga jezika A još su Ema Bočkaj, Nika Matković, Lorena Majdak (4. G) te Magdalena Mušec (4. U), a među 10 postonajboljih i Mateja Milošić (4. U). Među 5 postonajboljih iz Hrvatskoga jezika A ušla je Ela Babić (4. U), a u 10 posto najboljih još su i Nika Matković, Marin Hopek, Tatjana Rogar i Mirta Meštrović (4. G) te Mario Mrkoci i Mateja Milošić (4. U).

Lea Sedak Benčić (4. G) među 5 posto najboljih je iz Biologije. Matija Lukec (4. R) u 10 %posto najboljih je iz Informatike. Ivan Kuštović (4. R) među 10 posto najboljih je iz Matematike A i Hrvatskoga jezika B.

Ispit iz Matematike B među 2 posto najboljih riješila je Katarina Majdak (4. G), među 5 posto najboljih su Ema Bočkaj i Ana Vragotuk (4. G), a među 10 posto tu su još i Sara Hudek Bosanac, Lana Budiš (4. G) te Mihael Petrić, Karlo Ogrinšak, Luka Tišljar i Marko Kuleš (4. R).

Patricija Brlečić među 2 posto je, Elena Matejaš među 5 posto najuspješnijih iz Njemačkoga jezika B, a među 10 posto najuspješnijih je i Ela Babić (sve tri iz 4. U).

Ispit iz Hrvatskoga jezika B razine među 10 posto najboljih riješili su i računalci Bruno Tuškan i Ivan Krajnik, a Dora Knjaz (4. LT) riješila je među 10 posto najboljih ispit iz Engleskoga jezika B.

foto: ilustracija
www.sjever.hr/sš zlatar
23.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.