Now Reading:
Župan Koren održao Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela – Krenule pripreme za sjednicu i uvođenje eura
Full Article 2 minutes read

Župan Koren održao Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela – Krenule pripreme za sjednicu i uvođenje eura

Koprivničko – križevački župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave održao Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela, kojemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice i pročelnici upravnih tijela.

Na Kolegiju je bilo riječi o pripremi za uvođenje eura, o čemu je govorio pročelnik Upravnog odjela za financije Darko Masnec. Podsjetimo kako su nedavno održane informativne radionice na tu temu gdje su predstavnici Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja govorili o obvezama i postupcima u poslovanju za korisnike županijskog proračuna, a ujedno su pojašnjene glavne odrednice zakonskih postupaka uvođenja eura kao službene valute sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj poduzetnicima, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i institucijama.

Župan Koren je naglasio kako proces uvođenja nove valute zahtijeva prilagodbe i promjene poslovnih procesa, ali i pravovremeno osposobljavanje i edukaciju svih uključenih te kako će Županija učiniti sve potrebno kako bi taj proces protekao na najvišoj mogućnoj razini.

U nastavku Kolegija razgovaralo se o pripremama za sljedeću sjednicu Županijske skupštine, a pročelnici su župana izvijestili o aktualnostima i dinamici provođenja planiranih projekata te ostalim aktivnosti u svojim upravnim odjelima.

www.sjever.hr
21.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.