Now Reading:
Ako putujete prema moru naoružajte se strpljenjem: stvaraju se sve veće gužve i kolone, iz HAC-a pozivaju na dodatan oprez
Full Article 2 minutes read

Ako putujete prema moru naoružajte se strpljenjem: stvaraju se sve veće gužve i kolone, iz HAC-a pozivaju na dodatan oprez

Od ranog jutra pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te Ličkoj i Jadranskoj magistrali, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba, a prenosi Index.

Promet je pojačan i u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku i Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje.

Tijekom cijelog vikenda očekuju se velike gužve na cestama, zbog čega su HAK i HAC apelirali na dodatnu opreznost u vožnji zbog velikih vrućina i gužva na cestama te pozvali vozače na strpljenje.

-Pojačan je promet na cestama u smjeru mora osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku i Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje. Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama – priopćili su iz HAK-a.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora na dijelovima dionice vozi se usporeno u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Na zagrebačkoj obilaznici vozi se u koloni iz smjera Jankomira prema autocesti A1 i naplati Lučko.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora Goričan i naplatne postaje Goričan u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km i vozi se jednim prometnim trakom.

www.sjever.hr / index.hr / hak.hr
16.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.