Now Reading:
Nakon izlaska iz koalicije gube se i pozicije: Herman i Paljak odlaze s mjesta državnih tajnika, evo detalja
Full Article 2 minutes read

Nakon izlaska iz koalicije gube se i pozicije: Herman i Paljak odlaze s mjesta državnih tajnika, evo detalja

Nakon što je predsjednik Reformista Radimir Čačić u utorak kolegama na koalicijskom sastanku u Banskim dvorima najavio da od jeseni više neće biti dio vladajuće većine, za Jutarnji list kazao je kako će i njegovi državni tajnici dati ostavke.

Podsjetimo, Čačić je već prije najavio kako od jeseni izlazi iz vladajuće koalicije, a kao razlog naveo je nerealiziranje projekta brze pruge, no ostavio je mogućnost suradnje i iz opozicije. Kako naglašava, HDZ mu je obećao da nema nikakve blokade projekta, a bude li tako Čačić će s njima moći razgovarati i nakon nekih budućih izbora, no primarno im je razgovarati s lijevim blokom.

U petak će Reformisti glasati za novog ministra financija u Saboru, te za sve što bude trebalo, piše Jutarnji list, potom od 15. srpnja slijedi ljetna stanka, a od rujna više neće biti dio vladajuće većine.

U rujnu će, rekao je Čačić, i njegovi državni tajnici, Tomislav Paljak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Sandra Herman u Ministarstvu turizma i sporta dati ostavke.

Ipak, pitanje je što će biti s Reformistima na drugim pozicijama. Naime, Vlada je nedavno kao v.d. direktorice u Fondu za zaštitu okoliša imenovala dotadašnju zamjenicu direktora, Reformisticu Alenku Košišu Čičin-Šain, a Reformist Robert Hirc je član Uprave Narodnih novina, dok je sam Čačić zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

-Kadrovi koji su politički postavljeni bit će razriješeni, a hoće li ostati neki stručnjaci u državnim tvrtkama, to nije na nama – rekao Čačić.

vww.sjever.hr / jutarnji.hr
13.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.