Now Reading:
Djelić Zagorja kakvo je nekad bilo: Nakon dvije godine pauze vraća se tradicionalni Etnofestival u Cvetlinu
Full Article 2 minutes read

Djelić Zagorja kakvo je nekad bilo: Nakon dvije godine pauze vraća se tradicionalni Etnofestival u Cvetlinu

Nakon dvije godine pauze zbog epidemioloških mjera, ove godine ponovno će se održati tradicionalni Etnofestival u Cvetlinu. Jedan od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih festivala ovog kraja ove se godine vraća u svom 34. izdanju, a dobre domaće glazbe, zabave i veselja, kao ni prethodnih godina neće nedostajati.

Etnofestival Cvetlin 2022. održat će se u subotu, 16. srpnja u 17 sati kada započinje natjecateljski dio, a nakon njega slijedi dobra zabava uz domaću glazbu koja će sasvim sigurno trajati do ranih jutarnjih sati.

S obzirom da je Općina Bednja u čitavom zagorskom i varaždinskom kraju, a i šire poznata po održavanju ovog festivala, zadovoljstvo što će se on, nakon dvije godine stanke ponovno održati izrazio je i načelnik Damir Poljak.

-Etnofestival u Cvetlinu ima zaista dugu tradiciju i potvrđuje kako se Općina Bednja može pohvaliti bogatom baštinom koju nastojimo očuvati. U svoje 34 godine Etno festival postao je brend Cvetlina, naše Općine, ali i ovog dijela Hrvatske. Iz godine u godinu privlači velik broj mještana i posjetitelja, a sigurni smo da će tako biti i ove godine – rekao je načelnik Poljak pozvavši posjetitelje da iduće subote u Cvetlinu kraj Trakošćana uživaju u domaćoj glazbi i osjete djelić Zagorja kakvo je nekada bilo.

Festival njeguje tradicionalnu narodnu glazbu sjeverozapadne Hrvatske kojoj su okosnica violine i kontrabas, a prateći uglavnom žičani instrumenti uz pratnju harmonike. Organizator, DVD Cvetlin poziva sastave da se prijave i sudjeluju u natjecateljskom djelu festivala.

www.sjever.hr
09.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.