Now Reading:
Djelić Zagorja kakvo je nekad bilo: Nakon dvije godine pauze vraća se tradicionalni Etnofestival u Cvetlinu
Full Article 2 minutes read

Djelić Zagorja kakvo je nekad bilo: Nakon dvije godine pauze vraća se tradicionalni Etnofestival u Cvetlinu

Nakon dvije godine pauze zbog epidemioloških mjera, ove godine ponovno će se održati tradicionalni Etnofestival u Cvetlinu. Jedan od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih festivala ovog kraja ove se godine vraća u svom 34. izdanju, a dobre domaće glazbe, zabave i veselja, kao ni prethodnih godina neće nedostajati.

Etnofestival Cvetlin 2022. održat će se u subotu, 16. srpnja u 17 sati kada započinje natjecateljski dio, a nakon njega slijedi dobra zabava uz domaću glazbu koja će sasvim sigurno trajati do ranih jutarnjih sati.

S obzirom da je Općina Bednja u čitavom zagorskom i varaždinskom kraju, a i šire poznata po održavanju ovog festivala, zadovoljstvo što će se on, nakon dvije godine stanke ponovno održati izrazio je i načelnik Damir Poljak.

-Etnofestival u Cvetlinu ima zaista dugu tradiciju i potvrđuje kako se Općina Bednja može pohvaliti bogatom baštinom koju nastojimo očuvati. U svoje 34 godine Etno festival postao je brend Cvetlina, naše Općine, ali i ovog dijela Hrvatske. Iz godine u godinu privlači velik broj mještana i posjetitelja, a sigurni smo da će tako biti i ove godine – rekao je načelnik Poljak pozvavši posjetitelje da iduće subote u Cvetlinu kraj Trakošćana uživaju u domaćoj glazbi i osjete djelić Zagorja kakvo je nekada bilo.

Festival njeguje tradicionalnu narodnu glazbu sjeverozapadne Hrvatske kojoj su okosnica violine i kontrabas, a prateći uglavnom žičani instrumenti uz pratnju harmonike. Organizator, DVD Cvetlin poziva sastave da se prijave i sudjeluju u natjecateljskom djelu festivala.

www.sjever.hr
09.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.