Now Reading:
JOŠ 42 DANA dijeli nas od Špancirfesta 2022. – evo što nas sve očekuje u 10 dana „Festivala dobrih emocija”
Full Article 3 minutes read

JOŠ 42 DANA dijeli nas od Špancirfesta 2022. – evo što nas sve očekuje u 10 dana „Festivala dobrih emocija”

U dvorištu palače Sermage u četvrtak je službeno najavljena najveća i omiljena varaždinska manifestacija – Špancirfest. Posjetitelje u 10 dana ove godine očekuje preko 500 različitih programa od čega preko 130 glazbenih, koncerti, performansi, ulični zabavljači, dječji program i bogata gastro ponuda.

Festival počinje 19. kolovoza i trajat će do 28. kolovoza.

Među 7 velikih pozornica, dvije su već dobro poznate, PAN pozornica na Starom gradu i pozornica Vile Bedeković.

Na Pan pozornici nastupit će Letu Štuke, Pips, chips & videoclips, Daleka obala, Petar Grašo, Dubioza kolektiv, SARS, Let 3, a jedan dan na njoj će se imati prilike predstaviti mlade varaždinske glazbene snage.

Šarolik program bit će i u Vili Bedeković gdje je predviđeno 4 dana glazbe i 6 dana predstava Kerekesh teatra

Za tri od četiri koncerta produkcije su rađene isključivo za Špancirfest, a to je operna gala večer koju će predvoditi svjetski poznata Lana Kos. Varaždinski tamburaški orkestar zajedno sa Tedijem Spalatom i Zoricom Kondžom pripremaju spektakularan koncert prvog vikenda kojim će se spojiti tradicija mora i kontinenta. Drugi vikend Božo Vrećo i Vatra spojit će rock i sevdah, a stiže i omiljeni Massimo.

Ovogodišnji novitet koji će dodatno obogatiti festivalsku gastro ponudu bit će Burger fest na Kapucinskom trgu u organizaciji suorganizatora Kokoš ili jaje, poznatog po zagrebačkom Fuliranju i zagrebačkom Burger festivalu. U Gajevu se ispred Varaždinske kuće vraća Loop glazbena klinika s preko 20 radionica besplatnih namijenjenih za djecu i odrasle i sa preko 120 sati glazbenog programa.

Ulice će ove godine zauzeti preko 80 performera iz Italije, Njemačke, Španjolske, Mađarske, Makedonije i Hrvatske koji će biti mobilni na području cijele povijesne gradske jezgre. Iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske stiže preko 100 izlagača koje će izlagati svoje tradicionalne i moderne proizvode, a u Kreativnici, u po mnogima najljepšoj Uskoj ulici predstavit će se 20 produkt dizajnera. 

Vinski grad ostaje na lokaciji podno dvorca Stari grad, a nekoliko koraka dalje smjestit će se Carlsberg party zona sa klupskom glazbom svih 10 dana.

Za djecu je tu dobro poznat Vindiland i Park kreative s mnoštvom radionica, predstava i glazbenog programa za djecu i nezaobilazan lunapark.

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je prilikom predstavljanja programa kako će cijela gradska jezgra biti jedna velika pozornica.

-Ovo cijela priča košta 4,5 milijuna kuna. Ima nemjerljive benefite za cijeli turističko-ugostiteljski sektor grada. Grad Varaždin s 1,3 milijuna kuna podupire ovu manifestaciju. Svaka čast organizatorima koji su uspjeli prikupiti praktički ostalih 3,2 milijuna kuna prikupiti od naših velikih sponzora koji nas godinama prate zato jer je Špancirfest zaista veliki brend – rekao je gradonačelnik dodavši kako još uvijek ne zna hoće li ih podržati Ministarstvo turizma, a određena sredstva stigla su od strane Hrvatske turističke zajednice putem TZ Varaždinske županije

Novi ekskluzivni partner ovogodišnjeg Špancirfesta je INA. Uz njihovu podršku glazbenom kampericom će se brendirati festival duž obale. Točnije, u udarnim vikendima kolovoza zaustavit će se na svakoj INA benzinskoj na autocesti na putu do mora i zasvirati te usput promovirati Špancirfest i Varaždin.

abrkic/sjever.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.