Now Reading:
Toplički školarci na natječaju Školske knjige „Slovarica mojeg kraja” osvojili odlično 3. mjesto!
Full Article 2 minutes read

Toplički školarci na natječaju Školske knjige „Slovarica mojeg kraja” osvojili odlično 3. mjesto!

Izdavačka kuća “Školska knjiga” od 2017. godine organizira natječaj “Slovarica mojega kraja”. Ove godine u natječaju su sudjelovali i učenici 4.a i 4.b razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama te njihove učiteljice Mirna Veraja i Biserka Bešenić.

Osvojili su odlično 3. mjesto te im je u četvrtak uredništvo “Školske knjige” službeno uručilo nagrade.

Svaka slovarica je na poseban način crtežima kulturnih ustanova, znamenitih osoba, rijeka, gora i zavičajnih pojmova trebala prikazati pojedini kraj naše predivne domovine.

Osvojivši 3. mjesto, pokazali su da su vrlo vješti i precizni u prezentiranju svih posebnosti Varaždinskih Toplica. Slovarica obiluje pojmovima i crtežima karakterističnim za Varaždinske Toplice, a nastala je u likovnoj tehnici akvarela i crnog flomastera, prema sugestiji učiteljice likovne kulture Viktorije Balog Mikac. Učiteljica informatike Martina Kos-Grabar pomogla je kolegicama četvrtih razreda kod prijave na sam natječaj, a ujedno je slovaricu izradila u digitalnom obliku. Slovaricu u digitalnom obliku možete vidjeti na web stranici topličke škole.

Predstavnice „Školske knjige“ Dijana Topljak, Petrunjela Krajačić i Biljana Gaš uručile su učenicima i školi nagrade – kape i majice s logotipom Školske knjige te tri primjerka tiskane slovarice.

Nagrađenom slovaricom našeg kraja koristit ćemo se u nastavi kao alatom u svim nastavnim predmetima te širiti znanje o svojem kraju.

www.sjever.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.