Now Reading:
Učenici Srednje škole „Arboretum Opeka” Marčan imat će priliku steći vrijedna iskustva za budućnost učeći od najboljih mentora i studenata MEV-a
Full Article 2 minutes read

Učenici Srednje škole „Arboretum Opeka” Marčan imat će priliku steći vrijedna iskustva za budućnost učeći od najboljih mentora i studenata MEV-a

Dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan sudjelovao je u četvrtak na uvodnoj konferenciji projekta Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi Arboretum Opeka.

Naime, Međimursko veleučilište poznato je po dobroj suradnji sa srednjim školama s područja Međimurske, ali i Varaždinske županije, a jedna od njih upravo je Srednja škola “Arboretum Opeka” Marčan.

Tako je uz brojne uvažene goste od predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave i ljudi iz svijeta visokog obrazovanja kao predstavnik Međimurskog veleučilišta dekan Klopotan istaknuo je važnost suradnje s Arboretumom Opeka.

Naime, kako je Međimursko veleučilište sa svojim laboratorijima vrlo kompatibilno s Arboretumom Opeka studenti MEV-a bavit će se biokemijom i zaštitom okoliša, dok će srednjoškolci ispitivati kvalitetu i prisutnost pesticida u hrani.

-Ovom suradnjom ne samo da razmjenjujemo učenike i studente već buduće stručnjake u tom području. Uz to, razvijamo dobre istraživačke metode i potičemo mobilnost. Nadam se da će nam se po završetku srednjoškolskog obrazovanja učenici pridružiti na MEV-u i dalje nastaviti produbljivati svoje znanje te kasnije konkurirati za zanimanja budućnosti, a to nam je glavni cilj – rekao je dekan Klopotan.

Inače, MEV se sa svojim laboratorijima u Centru održivog razvoja pokazao kao idealan partner, a na ovaj način iskoristit će se njegov puni potencijal koji sve više primjećuju brojne velike kompanije koje provode ozbiljne projekte stoga je i jedan od budućih ciljeva upravo osnaživanje ljudskog kapaciteta.

Budući Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi pokrivat će tri regije, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju.

www.sjever.hr
07.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.