Now Reading:
Nova oprema, nogostup, ograda i zaštita – u promet pušten nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca
Full Article 2 minutes read

Nova oprema, nogostup, ograda i zaštita – u promet pušten nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca

Gradonačelnik Tomislav Tomašević pustio je u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca, iznad Ranžirnog kolodvora, gdje su radovi na sanaciji nogostupa i opreme nadvožnjaka započeli 21. veljače.

Zahvalivši se građanima na strpljenju i razumijevanju, gradonačelnik Tomašević je rekao kako je godinama ovaj nadvožnjak bio u katastrofalnom stanju. 

-Nalazimo se na nadvožnjaku s kojeg je u veljači ove godine čak pala ograda na željezničku infrastrukturu. Napravljena je nova oprema, novi nogostup, nova ograda i zaštita. Trebalo nam je nešto manje od pet mjeseci da se ovo konačno riješi i dovede u ispravno stanje. U radove smo uložili oko 4 milijuna kuna bez PDV-a. – rekao je Tomašević.

U sklopu radova izvršena su hidrodemoliranja i mehanička uklanjanja dijelova degradiranih betona vijenaca i nogostupa te dijela kolnika, zamijenjene su pješačke ograde, zaštitne ograde za HŽ-ove naponske vodove, postavljene su nove odbojne ograde, rubnjaci svih hodnika te su sanirani nogostupi i revizione staze.


Radovi su se vršili u dvije faze. U prvoj fazi izvedeni su radovi na vanjskim dijelovima nadvožnjaka, odnosno sanirale su se pješačke površine koje povezuju Buzin i Novi Zagreb, a zatim su se izvodili radovi na središnjem dijelu oba objekta nadvožnjaka.

sjever.hr/zagreb.hr
06.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.