Now Reading:
Nije dugo trajalo, vraćaju nam se temperature preko 30°C, ali ipak manje sparno
Full Article 2 minutes read

Nije dugo trajalo, vraćaju nam se temperature preko 30°C, ali ipak manje sparno

Prognostičari za danas najavljuju pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku.

Ponegdje moguće i malo kiše ili poneki izolirani popodnevni pljusak, uglavnom na krajnjem jugu i sjeveru. Ujutro u kotlinama i uz rijeke lokalno može biti sumaglice i kratkotrajne magle. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna od 26 do 31, na obali otocima između 31 i 35 °C.

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti povoljnije nego prethodnih dana. U cijeloj zemlji će se smanjiti sparina osobito u drugom dijelu dana, što će mnogo značiti osobito srčanim i plućnim bolesnicima jer će se u takvim uvjetima manje umarati.

Ipak se savjetuje izbjegavanje većih napora i izlazaka u najtoplijem dijelu dana, kao i zaštita od UV zračenja. U unutrašnjosti će se sniziti noćna temperatura zraka i omogućiti dobar san i odmor. No na Jadanu, osobito južnom, gdje će opasnost od toplinskog vala biti umjerena ili velika, trebat će danju i noću provoditi rashlađivanje unutarnjeg boravišnog prostora, a neki od načina rashlađivanja prikazani su na mrežnim stranicama DHMZ-a.

sjever.hr/DHMZ
06.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.