Now Reading:
Nije dugo trajalo, vraćaju nam se temperature preko 30°C, ali ipak manje sparno
Full Article 2 minutes read

Nije dugo trajalo, vraćaju nam se temperature preko 30°C, ali ipak manje sparno

Prognostičari za danas najavljuju pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku.

Ponegdje moguće i malo kiše ili poneki izolirani popodnevni pljusak, uglavnom na krajnjem jugu i sjeveru. Ujutro u kotlinama i uz rijeke lokalno može biti sumaglice i kratkotrajne magle. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna od 26 do 31, na obali otocima između 31 i 35 °C.

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti povoljnije nego prethodnih dana. U cijeloj zemlji će se smanjiti sparina osobito u drugom dijelu dana, što će mnogo značiti osobito srčanim i plućnim bolesnicima jer će se u takvim uvjetima manje umarati.

Ipak se savjetuje izbjegavanje većih napora i izlazaka u najtoplijem dijelu dana, kao i zaštita od UV zračenja. U unutrašnjosti će se sniziti noćna temperatura zraka i omogućiti dobar san i odmor. No na Jadanu, osobito južnom, gdje će opasnost od toplinskog vala biti umjerena ili velika, trebat će danju i noću provoditi rashlađivanje unutarnjeg boravišnog prostora, a neki od načina rashlađivanja prikazani su na mrežnim stranicama DHMZ-a.

sjever.hr/DHMZ
06.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.