Now Reading:
Milijunska izdvajanja za sport Grada Ivanca: uz potporu Županije kreće gradnja i uređenje igrališta za odbojku na pijesku
Full Article 2 minutes read

Milijunska izdvajanja za sport Grada Ivanca: uz potporu Županije kreće gradnja i uređenje igrališta za odbojku na pijesku

Zamjenik gradonačelnika Marko Friščić osvrnuo se na gradska ulaganja u sport i najavio nove sportske projekte.

-Ukupna ulaganja Grada Ivanca u sport u 2022. godini planirana su u iznosu od čak 4 milijuna kuna, a od toga je najviše planirano za gradnju sportske infrastrukture. Nakon što je uređeno veliko travnato nogometno igralište u Salinovcu i nabavljeno pet modularnih objekata za potrebe igrača, sudaca i uprave kluba, ove godine kreće i rekonstrukcija objekta na nogometnom stadionu Ivanec. Na žalost, Ministarstvo turizma i sporta nije podržalo ovaj projekt tako da će Grad Ivanec sam financirati radove. Predviđeno je da se sredstva, koja su se očekivala od resornog ministarstva, osiguraju prvim rebalansom gradskog proračuna koji će se pred vijećnicima naći već ovog mjeseca, pa se nadamo da će Gradsko vijeće podržati ovakav prijedlog gradonačelnika – izjavio je Friščić.

-Također, Grad Ivanec u suradnji s Varaždinskom županijom kreće u gradnju i uređenje odbojkaškog igrališta na površini kod Osnovne škole Ivanec. Dogovoreno je da Grad i Županija investiciju sufinanciraju u omjeru 50:50, svaki sa po 175.000 kuna. Pošto je ovaj projekt sa Županijom dogovoren nedavno, i za nj se potrebna sredstva trebaju osigurati rebalansom proračuna, pri čemu također vjerujemo da će Gradsko vijeće podržati ovu investiciju. Podizanje tribina išlo bi u drugoj fazi – izjavio je zamjenik gradonačelnika.

Najavio je i pripremne radnje za kapitalni projekt – gradnju Sportskog centra Ivanec, za što je najprije potrebno promijeniti važeći Prostorni plan, budući da je za budući SC planirana nova lokacija.

-U planu nam je gradnja velikog reprezentativnog sportskog centra, jer Ivanec to zaslužuje – rekao je Friščić te ujedno najavio i skori početak gradnje skate i biciklističkog parka u Ivancu.

Postupak javne nabave je proveden, izvođač je odabran, a radovi bi trebali krenuti početkom kolovoza.

Osvrćući se na još jedan sportski projekt, a to je nastavak radova na SRC-u Lančić, izjavio je da ni nakon godinu dana otkako je ovaj projekt prijavljen na EU fondove, Grad nema konačnu i konkretnu informaciju o njegovu statusu (osim privremene rang liste po kojoj je bio dosta nisko bodovan).

-Međutim, Grad u proračunu ima osigurana inicijalna sredstva i s njima ćemo sami krenuti u uređenje infrastrukture postojećeg igrališta – zaključio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

sjever.hr/ivanec.hr
05.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.