Now Reading:
Župan Marušić ispratio prve putnike izravnim vlakom do Splita
Full Article 3 minutes read

Župan Marušić ispratio prve putnike izravnim vlakom do Splita

Prvih 15-tak putnika iz Bjelovara u subotu je turističkim vlakom otputovalo za Split. U ponoć ih je na Željezničkom kolodvoru ispratio župan Marko Marušić.

-Veseli me da je odaziv ljudi već za prvi vlak bolji nego što su bile najave jer smo dan prije polaska vlaka imali podatak od šest putnika koji će se ukrcati u Bjelovaru. Razgovarao sam s nekima od njih i svi mi kažu da su pronašli računicu u prijevozu vlakom jer bi ih gorivo i cestarina do Splita stajali puno skuplje, a privuklo ih je i to što je prijevoz za djecu i učenike osnovnih i srednjih škola besplatan – kazao je župan.

Dražen Matuš došao je ispratiti dvoje svoje djece koja su putovala za Split iskazavši veliko zadovoljstvo jer nakon dugo vremena uspostavljena je direktna linija iz Bjelovara za Split.

U prvom ovosezonskom vlaku za Split bio je i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić koji se na bjelovarskom kolodvoru srdačno pozdravio sa županom.

-Koliko imam informacije, dosad je prodano blizu 1500 karata već u najavi. Ovaj prvi vlak prilično je dobro popunjen s oko 150 putnika tako da je to za početak jako dobro – kazao je Ukić.

Osim svakodnevnih izravnih turističkih vlakova prema Splitu, župan Marušić je u razgovorima s HŽ Putničkim prijevozom, među ostalim, dogovorio povećanje broja linija prema Zagrebu, ali i dva niskopodna vlaka koja će od 2024. godine voziti na bjelovarsko-bilogorskom području.

sjever.hr/bbz.hr 02.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.