Now Reading:
Gradu Ivancu treći put dodijeljen certifikat Bussines Friendly – jedini grad u Hrvatskoj s tri certifikata
Full Article 2 minutes read

Gradu Ivancu treći put dodijeljen certifikat Bussines Friendly – jedini grad u Hrvatskoj s tri certifikata

Na svečanosti u Opatiji, održanoj u sklopu međunarodne konferencije u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Gradu Ivancu je po treći put dodijeljen certifikat Business Friendly (BFC).

Riječ je o certifikatu koji, u sklopu međunarodnog projekta certificiranja gradova s povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certificate In South East Europe), dobivaju tek malobrojne sredine koje kroz provedbu iznimno zahtjevnih poslovnih procesa dokažu da posjeduju odgovarajuće kapacitete i da su strateški opredijeljene za unapređenje poslovnog okruženja, privlačenje investicija i poticanje razvoja lokalne ekonomije.

U ime Grada, certifikat je od dekana Ekonomskog fakulteta dr. sc. Saše Drezgića i voditeljice CLER-a dr. sc. Ane Marije Sikirić Simčić preuzeo zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. Svečanosti primopredaje nazočila je i pročelnica za proračun, financije i gospodarstvo Maja Darabuš i direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš, koja je kroz usavršavanje u certifikacijskom procesu i sama postala certificirani verifikator i evaluator za BFC certifikaciju.

Ivanec – jedini u Hrvatskoj s tri certifikata

Inače, procedura produljenja certifikata i njegovog ponovnog dobivanja završena  je još tijekom 2021. godine, no zbog korona ograničenja je svečana dodjela upriličena ove godine.

Ovim, trećim certifikatom, Grad Ivanec postao je jedini grad u Hrvatskoj koji je u proteklih 10 godina, otkako se ovaj projekt provodi u Hrvatskoj, uspio steći sva tri certifikata.
Uz Grad Ivanec, certifikat su, po drugi put, dobili i Grad Jastrebarsko i Grad Crikvenica. 

Podsjećamo, znak BFC-a Grad Ivanec je prvi put stekao u pilot projektu provedenom u Hrvatskoj 2013. godine te se njime uvrstio u malobrojnu obitelj certificiranih gradova u Jugoistočnoj Europi.
Godine 2017. Ivanec je ponovno dobio znak BFC-a, a jednaki uspjeh ponovio je i sada, s time da se u trećoj recertifikaciji od Grada Ivanca zahtijevala viša razina potvrde ispunjenosti kriterija.

www.sjever.hr/ivanec.hr
29.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.