Now Reading:
Sjajan nastup međimurske atletičarke na Prvenstvu Hrvatske – Neviji Fotak tri zlata i državni rekord
Full Article 1 minutes read

Sjajan nastup međimurske atletičarke na Prvenstvu Hrvatske – Neviji Fotak tri zlata i državni rekord

Još jedan sjajan nastup ostvarila je Nevia Fotak, članica AK Međimurje, ovaj puta na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje i mlađe kadete te kadetkinje i kadete.

Ovo najmasovnije državno prvenstvo s više od 700 natjecatelja iz 50 klubova Hrvatske održano je u Varaždinu na stadionu Sloboda, a Fotakova je s tri zlatne medalje i jednim oborenim hrvatskim rekordom postala najbolja kadetkinja prvenstva.

Nevia je neuhvatljiva bila na 60 m sa 7,61 i za 14 stotinki oborila dosadašnji hrvatski kadetski rekord. U skoku u dalj pobijedila je s preskočenih 5,79 m a na 100 m sa 12,47 sekundi.

Za AK Međimurje brončanu je medalju osvojio Igor Kućanski i to u bacanju kladiva za kadete, a odlične plasmane ostvarili su još i mlađi kadeti Martin Vuri, član AK Mursko Središće, osvajanjem 4. mjesta utrkama na 60 i 200 m te 5. mjestom u skoku u dalj, te  Vilim Pintarić iz AK Nedelišće osvajanjem 4. mjesta u skoku u vis i bacanju kugle.

Od članova AK Međimurje istaknuo se još i Dorian Čavlek osvajanjem 6. mjesta u skoku u vis za kadete te Arijan Vaser 7. u utrci na 300 m prepone za kadete.

www.sjever.hr
24.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.