Now Reading:
Tako se popularizira STEM: međimurski školarci praznike će provesti razvijajući računalne igre i primjenjujući umjetnu inteligenciju!
Full Article 1 minutes read

Tako se popularizira STEM: međimurski školarci praznike će provesti razvijajući računalne igre i primjenjujući umjetnu inteligenciju!

Da Međimurska županija snažno potiče STEM dobro je poznato, a s ciljem dodatne popularizacije ovog područja međimurski školarci ljetne će praznike provesti razvijajući računalne igre i primjenjujući umjetnu inteligenciju.

Naime, Mladi informatičari Međimurja uz partnere Međimurski informatički klub, Astronomsko društvo VEGA, Radio klub „Međimurje“ Čakovec, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, Platformu za društveni centar Čakovec, Javnu ustanovu za razvoj Međimurske županije REDEA, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec predstavili su dva kampa za djecu i mlade koja će se održati od 27. lipnja do 1. srpnja u Čakovcu, i od 27. lipnja 13. srpnja u Murskom Središću i Prelogu.

Teme kampova bit će razvoj računalnih igara, primjena umjetne inteligencije, razvoj logičkog razmišljanja i zaključivanja primjenom računalnih algoritama, izrada prototipova, modeliranje s programiranjem te poticanje istraživačkog i interdisciplinarnog pristupa učenju tehničkih znanosti usvajanjem navika korištenja alata.

-Treći kamp će biti održan na jesen, a sve s ciljem da se mladi i djeca u lokalnim zajednicama usmjere na promišljanje o znanosti i njezinoj primjeni – poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

www.sjever.hr / FB Matija Posavec
21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.