Now Reading:
Kreću novi radovi na PŠ Miholec – Koren: Vjerujem da ćemo i dalje uspješno realizirati projekte na zadovoljstvo svih mještana, a posebno djece i mladih
Full Article 2 minutes read

Kreću novi radovi na PŠ Miholec – Koren: Vjerujem da ćemo i dalje uspješno realizirati projekte na zadovoljstvo svih mještana, a posebno djece i mladih

U dvorani Područne škole Miholec, koja se nalazi u sklopu Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, održano je potpisivanje ugovora o izvođenju četvrte faze radova na dogradnji škole.

Vrijednost ugovora koje su potpisali ravnatelj škole Stjepan Lučki i predstavnik izvođača radova Željko Hulec iznosi 1,1 milijuna kuna, od čega je 900 tisuća kuna osigurala Koprivničko – križevačka županija u svom proračunu, a ostatak Općina Sveti Petar Orehovec.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Ravnatelj Lučki zahvalio je Županiji i Općini na suradnji u financiranju radova.

– Ovom će se fazom obuhvatiti 180 kvadrata prostora središnjeg dijela zgrade i potkrovlja novog dijela zgrade te će biti napravljena još jedna učionica, zbornica, prostor čajne kuhinje i sanitarnog čvora za učitelje. Sve će to biti spojeno s dijelom koji je uređen tijekom prijašnjih radova, a glavni cilj je omogućiti učenicima što kvalitetnije uvjete za obrazovanje – rekao je Lučki.

Podsjetimo, dosad su izvedeni radovi vrijedni milijun i pol kuna kojima je dograđen i uređen prostor učionice, sanitarnog čvora, garderoba, kotlovnice i spremišta te spojni hodnik. Od toga je 400 tisuća kuna sufinancirala Županija, a ostatak Općina.

Župan je istaknuo odličnu suradnju s Općinom i načelnikom Poljakom, izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem ugovora.

– Suradnja i partnerstvo Općine i Županije, što se tiče obrazovanja, ali i općenito, je na iznimnoj razini, a sve na zadovoljstvo ljudi koji tu žive, prvenstveno djece i mladih. Vjerujem da ćemo i nadalje uspješno realizirati projekte koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, a veseli nas i skorašnje otvorenje školske sportske dvorane. Zahvaljujem Općini što ulaže u obrazovanje te čestitam na potpisivanju ugovora – kazao je Koren.

Načelnik Poljak objasnio je, kako je ova faza rekonstrukcije predzadnja te je izrazio nadu kako će do kraja iduće školske godine biti potpisan ugovor i za konačnu, petu fazu, čime bi rekonstrukcija bila u potpunosti dovršena.

www.sjever.hr
22.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.