Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Jedva čekate prestanak kiše? Imamo za vas dobre vijesti!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Jedva čekate prestanak kiše? Imamo za vas dobre vijesti!

Novi vikend samo što nije počeo, a većini nas je, osim planova kojima ćemo ispuniti slobodne dane, itekako važno kakvo će biti vrijeme.

Na stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda potražili smo informacije o tome što nas ovog vikenda očekuje, pa vam ih prenosimo:

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na istoku i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Poslijepodne djelomično smanjenje naoblake, no i dalje uz pljuskove uglavnom na istoku i u gorju. Na Jadranu u prvom dijelu dana promjenjivo, tek rijetko uz poneki pljusak, a zatim sunčanije.

Puhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjeren do jak sjeverni vjetar i bura, podno Velebita i olujna.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 13 do 18, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C, u gorju niža.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će se uglavnom početi poboljšavati u odnosu na prethodni dan. U drugom dijelu dana će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno povoljno, pa će uz dulja sunčana razdoblja meteoropati biti boljeg raspoloženja, koncentracije i radnog elana, a kronični bolesnici će postepeno sve lakše podnositi svoje bolesti. Najsporiji prijelaz prema sličnim prilikama se očekuje na krajnjem istoku Hrvatske i u Lici, gdje će još prevladavati razmjerno nepovoljni biometeorološki uvjeti.

Izgledi vremena

U većini krajeva u subotu i nedjelju bit će pretežno sunčano. Uz više oblaka u unutrašnjosti tijekom subote, uglavnom na istoku zemlje, vjerojatni su lokalni pljuskovi s grmljavinom kojih u ponedjeljak može biti i drugdje.
Za vikend umjeren, još u subotu i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna bura tijekom nedjelje u slabljenju.
Temperatura zraka u porastu.

www.sjever.hr/DHMZ
10.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.