Now Reading:
Na vijeću Gornjeg Kneginca usvojen drugi rebalans proračuna – osigurano 150 tisuća kuna za izgradnju nogostupa i 262 tisuće za športsku zajednicu
Full Article 4 minutes read

Na vijeću Gornjeg Kneginca usvojen drugi rebalans proračuna – osigurano 150 tisuća kuna za izgradnju nogostupa i 262 tisuće za športsku zajednicu

U prostorijama Vatrogasnog centra Kneginec u četvrtak 9. lipnja 2022. godine održana je dvanaesta sjednica Općinskog vijeća Gornji Kneginec. Na dnevnom je redu bilo dvanaest točaka koje su nakon provedenih rasprava usvojene jednoglasno dok je na sjednici prisustvovalo jedanaest općinskih vijećnika.

Tako je prihvaćena Odluka o 2. Izmjenama i dopunama Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2022. godinu. U rebalans proračuna uvrštene su nove proračunske stavke koje uključuju: povećanje izdvajanja za javnu rasvjetu (uslijed podizanja cijene električne energije), financijska sredstva za novu Turističku zajednicu, projekte „Digitalne transformacije i uvođenje e-usluga u poslovanje Općina Gornji Kneginec, Ljubešćica, Bednja i Sveti Ilija“ i „Širokopojasnog interneta“ te stavka vezana uz provođenje Programa zaštite divljači.

Rebalansom je omogućeno i 150 tisuća kuna za izgradnju nogostupa uz župni dvor u Knegingradskoj ulici.

Uz rebalans prihvaćene su i Izmjene Godišnjeg programa održavanja komunalne infrastrukture Općine Gornji Kneginec za 2022. godinu, Izmjene Programa gradnje vodnih građevina i komunalne infrastrukture u 2022. godini i Izmjene Programa utroška šumskog doprinosa za 2022. godinu.

Općinski su vijećnici prihvatili i Kodeks ponašanja članova Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec. Navedenim se kodeksom uređuje sprječavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interesa u obnašanju dužnosti članova Općinskog vijeća, način primjene kodeksa i tijela koja odlučuju o povredama kodeksa.

Jednoglasno su prihvaćene i Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge obavljanja dimnjačarskih poslova i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke uslužbe komunalne djelatnosti ukopa pokojnika unutar groblja u Gornjem Knegincu, koje je predložilo komunalno poduzeće KNEKOM.

Na temelju preporuka Državne revizije donijet je Zaključak o prihvaćanju Prijedloga Ugovora o prijenosu financijskih sredstava za provedbu Programa javnih potreba u sportu na području Općine Gornji Kneginec za 2022. godinu. Ovim je Zaključkom odobreno općinskoj Športskoj zajednici 262 tisuće kuna za provedbu programa iz sporta za sportske klubove.

Također je donijeta i Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Vijeća za prevenciju Općine Gornji Kneginec prema kojoj Vijeće za prevenciju čine: predsjednik Goran Kaniški – načelnik Općine Gornji Kneginec, zamjenik predsjednika Leonardo Sakač – načelnik PP Varaždin i članovi: Mladen Vugrinec – direktor KNEKOM-a, Miljenko Rožmarić – ravnatelj OŠ Kneginec Gornji, vlč. Tihomir Kosec – župnik Župe Kneginec, Mirjana Sekol – ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara i Mario Jurinec – komunalni redar.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o dodjeli nagrada Općine Gornji Kneginec. Nagrada za životno djelo dodijelit će se umirovljenom pukovniku Hrvatske vojske i vojnom pilotu Danijelu Boroviću povodom 30. obljetnice preleta prvog nadzvučnog borbenog zrakoplova MIG-21bis iz Bihaća u Pulu. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec u zemlji i svijetu dodijelit će se Nogometnom klubu Zagorac, povodom 75. godišnjice osnivanja kluba i Ivanu Keretiću, kneginečkom narodnom slikaru, članu i prvom predsjedniku Likovne udruge „Kula“ Kneginec. Općinske će se nagrade dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana Općine i Župe koja će se održati 21. srpnja ove godine.

sjever.hr 10.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.