Now Reading:
Zahvalni bračni par donirao Odjel kardiologije varaždinske bolnice
Full Article 2 minutes read

Zahvalni bračni par donirao Odjel kardiologije varaždinske bolnice

Odjel kardiologije Službe za interne bolesti Opće bolnice Varaždin dobio je vrijednu donaciju zahvalnog bračnog para Arendt iz Varaždina.

Odjela kardiologije dobio je više komada televizora, stalaka za infuziju i stolića za hranjenje te stol za pregled i aspirator u ukupnoj vrijednosti 50.000 kuna s PDV-om.

Donatorica Olga Arendt bila je pacijentica hospitalizirana na Odjelu kardiologije te je odlučila poboljšati kvalitetu zbrinjavanja pacijenata ovom donacijom.

– Donacija je znak zahvalnosti djelatnicima odjela za trud oko pacijenata kojima spašavaju živote svojom požrtvovnošću. U nekoliko navrata i ja sam morala zatražiti pomoć i liječenje. Tom sam se prilikom uvjerila u teške uvjete u kojima rade. Suprug Hans i ja nismo se dvoumili u odluci da doniramo određeni iznos, da poboljšamo uvjete djelatnicima i pacijentima. Izdvojili smo dio novca od prodaje zemljišta i uštede od mirovine – kazala je Olga Arendt.

Dodala je da joj je želja da i bolnica u Varaždinu bude lijepo i dobro opremljena kao neke druge bolnice u Hrvatskoj.

– Pozivam dobre ljude da se uključe u donacije. Svaki dan boravka u bolnici bolesnom čovjeku je ionako težak, a i osoblju u radu s pacijentima. Stoga apeliram na dobre ljude da se uključe u donacije za bolje uvjete rada i boravka u ustanovi – poručila je Olga Arendt.

– Jedino me žalosti što na donaciju moram platiti 25 posto PDV-a. Koliko bi još mogla kupiti stvari za bolnicu za taj novac? – upitala je Arendt.

Na ovoj vrijednoj donaciji zahvalila je glavna sestra Odjela kardiologije Snježana Karamović istaknuvši da će to poboljšati kvalitetu boravka pacijenata u bolnici.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak također zahvaljuje na ovoj, ali i drugim donacijama kojima pojedinci, udruge ili tvrtke poboljšavaju uvjete liječenja i boravka pacijenata u varaždinskoj bolnici.

www.sjever.hr
09.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.