Now Reading:
Odlično posjećen „Sastanak u traperu” – Gradonačelnik Jenkač: Ovo je hommage Novom Marofu iz onih takozvanih „zlatnih vremena”
Full Article 3 minutes read

Odlično posjećen „Sastanak u traperu” – Gradonačelnik Jenkač: Ovo je hommage Novom Marofu iz onih takozvanih „zlatnih vremena”

Novi Marof ove se subote nakratko vratio u neka davna vremena kad su ploče, dobro društvo i zvuk rock and rolla bili sve što nam je trebalo, a sjećanje na 80-e oživio je „Sastanak u traperu“, manifestacija organizirana u sklopu ovogodišnjeg „Antunova v Marofu”.

Događaj je organizirala Turistička zajednica Grada Novog Marofa, kao jedan od programa očuvanja ove vrste baštine koja je obilježila novomarofski kraj.

-Nakon malo duže pauze, „Sastanak u traperu” smo opet vratili u igru, a po prvi put izdvojili smo ga iz one središnje proslave Dana grada, kako bi ljudi mogli posjetiti što više događaja, da ne organiziramo sve u samo tri dana – izjavila je voditeljica ureda TZ Renata Horvatić.

„Sastanak…” je počeo kreativnim radionicama vezanim uz traper; “Indigo dip i shibori bojanje” 𝘣𝘺 Maja Patafta  i radionicu izrada tekstilnih predmeta od odbačenog trapera tehnikom patchwork 𝘣𝘺 Helena Jenkač ,svoje je nadaleko poznate odjevne komade izložio i BROTH 𝘣𝘺 Blaženka Roth, a bile su tu i  “Rukotvorine od trapera” 𝘣𝘺 Mirjana Pisačić.

Održan je i zanimljiv panel „Retrospekcija” o klupskoj sceni Novog Marofa koji je vodio Davor Pejnović – Đora.
-Svake je godine tema Sastanka u traperu vezana uz dio povijesti, odnosno glazbe i događanja u našem gradu u ta neka prošla vremena, a ovoga su puta gosti bili Slobodan Čubra – Bodo, prvi novomarofski DJ i Renato Metessi, član nekad vrlo popularnog benda Zvijezde koji je navečer zajedno s bendom Mondo Bongo upriličio i koncert – kazala je Horvatić.

Tijekom cijelog popodneva i večeri vladala je opuštena, ugodna atmosfera, a posjetitelji su se u prošlost mogli vratiti i uz fotografije nastale u tim vremenima te i na taj način evocirati uspomene.

I ovoga je puta „Sastanak u traperu” izazvao velik interes građana, pa gradonačelnik Siniša Jenkač nije krio zadovoljstvo.
-Ovo je hommage Novom Marofu iz onih takozvanih „zlatnih vremena”, a traper nije odabran slučajno. Ovdje kod nas su se dugi niz godina šile najpoznatije svjetske traperice, popularne „levisice” i vrijeme Levis’a je grad obilježilo na jedan poseban način. Sve smo to spojili s glazbom i na neki način ponovo oživjeli duh tog vremena i drago mi je da su u Turističkoj zajednici osmislili ovako zanimljiv i omiljen sadržaj koji se lijepo uklopio u proslavu Dana grada Novog Marofa – rekao je Jenkač.

Uz „Sastanak u traperu”, u subotu je u Novom Marofu upriličen i koncert Klape Marof koja ove godine obilježava 15 godina uspješnog rada te godišnja produkcija Plesnog studija SpinBox, a program „Antunova v Marofu” nastavljen je u nedjelju 46. Međunarodnim kupom Grada Novog Marofa u lovu ribe udicom na plovak.

www.sjever.hr
05.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.