Now Reading:
Svježiji vikend nosi nam nepovoljne biometorološke prilike
Full Article 1 minutes read

Svježiji vikend nosi nam nepovoljne biometorološke prilike

U unutrašnjosti pretežno oblačno i osjetno svježije nego jučer, povremeno s kišom, a uglavnom u noći i ujutro mjestimice s pljuskovima i grmljavinom.

Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a na sjevernom dijelu i u sjevernoj Dalmaciji ponegdje s kišom i mogućim neverama. Na kopnu će puhati umjeren sjeveroistočnjak, mjestimice s jakim udarima, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, a još na jugu zemlje umjeren jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 15 do 20 °C, navečer još malo niža. Na Jadranu najniža jutarnja između 16 i 21, a najviša dnevna od 25 do 30 °C.

Biometeorološke prilike na području cijele zemlje neće biti povoljne. Pretežno oblačno vrijeme uz osjetno niže temperature zraka u odnosu na prethodne dane, osobito u unutrašnjosti zemlje, pojačavat će zdravstvene tegobe kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima, a meteoropatima uzrokovati lošije raspoloženje, slabiji radni elan i umor. Nešto povoljnije biometeorološke prilike očekuju se na krajnjem jugu gdje će biti više sunčanih razdoblja, ali i umjerene južine. 

sjever.hr/DHMZ 
28.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.