Now Reading:
Međimurska županija obilježila Dan državnosti – župan Posavec: Odajemo čast, slavu i poštovanje svima koji su pali za domovinu!
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija obilježila Dan državnosti – župan Posavec: Odajemo čast, slavu i poštovanje svima koji su pali za domovinu!

U suradnji Međimurske županije, Grada Čakovca, PU međimurske i Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u Čakovcu su u subotu obilježeni Dan državnosti, Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Čestitavši svim građanima Međimurske županije ovaj važan dan u hrvatskoj povijesti, župan Matija Posavec naglasio je kako danas odaju čast, slavu i poštovanje prema svima koji su pali za domovinu i branili je.

-Sjećamo se teških vremena novije hrvatske povijesti, početka 1990-ih godina i odajemo dužno poštovanje svima onima iz Međimurja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu – kazao je Posavec.

Stjepan Horvat, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije poručio je kako se danas s osobitim ponosom sjećaju svih žrtava koje su dale doprinos obrani hrvatske slobode i neovisnosti, kao i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

-Naše misli ispunjene su i umrlim braniteljima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima, civilnim žrtvama i svim obiteljima koje su u ratu izgubile svoje najbliže, a najveće rane u srcima su onih koji nakon 30 godina tragaju za svojim najmilijima – rekao je Horvat.

Uz delegaciju Međimurske županije, Grada Čakovca, Koordinacije udruge proisteklih iz Domovinskog rata i PU međimurske, polaganju vijenaca, paljenju svijeća prisustvovali su i predstavnici Hrvatske vojske, udruga civilnog društva i političkih stranaka.

tklopotan / www.sjever.hr
28.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.