Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA Veseli maturanti zauzeli parkove na sjeveru Hrvatske – pogledajte kako mladost slavi kraj jedne ere
Full Article 3 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA Veseli maturanti zauzeli parkove na sjeveru Hrvatske – pogledajte kako mladost slavi kraj jedne ere

Srednjoškolci ovih dana slave kraj svog obrazovanja, a mi vam barem virtualno prenosimo dašak atmosfere iz Varaždina, Čakovca i Krapine.

Donosimo najveću fotogaleriju maturantskog ludila gdje možete provjeriti koliko su bili kreativni u osmišljavanju odora, a otkrili su nam i svoje buduće planove.

Krapina

Ivona Vučilovski, učenica opće gimnazije Srednje škole Krapina rekla je kako će preostala dva dana zabave provesti u parku u raznima aktivnostima poput pub kviza, sportskim igrama – odbojci i nogometu s profesorima.

– U srijedu nas čeka mimohod ulicama Krapine i taj će dan nažalost i završiti naše veselje. Nakon toga očekuju nas brige oko mature. Ja osobno planiram upisati Filozofski fakultet u Zagrebu. Žao mi je što odlazim jer sam u ovoj školi provela lijepe dane, bili smo super generacija, profesori su nam bili dobri, no uvijek dođe vrijeme kada moramo krenuti nekim drugim putem. Tako da se s druge strane veselim kraju i odlasku u neku novu sredinu – rekla nam je Ivona.

Patrik Kozina, maturant Srednje škole Krapina, smjer tehničar za mehatroniku rekao je kako zadnje dane srednje škole planira proslaviti u Krapini, ali će se pridružiti i ekipi maturanata u Zaboku, naravno bit će tu i fešte kod prijatelja po klijetima.

-Dobro je dok se ovako zabavljamo, no kad pomislimo da je zapravo “to to” i da nas čekaju veće obaveze pomalo smo tužni – rekao je Patrik koji svoje školovanje planira nastaviti na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, ali ističe kako velik broj njegovih prijatelja planira tražiti posao van granica Hrvatske.

Čakovec

Filip Landa, maturant Graditeljske škole Čakovec kazao je kako mu je u srednjoj školi bilo jako lijepo, a pamtit će nezaboravne događaje i puno novih prijatelja što će mu sigurno ostati u lijepom sjećanju.

– Ovi dani su ludnica, zabavljamo se – rekao je Filip koji se nakon završetka srednje škole planira zaposliti u struci, a možda i upisati fakultet.

Evelin Žganec, maturantica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec svoje će srednjoškolsko obrazovanje pamtiti i po dobrom društvu, ali i profesorima.

– Predivno je bilo. Jako sam zadovoljna sa školom koju sam odabrala, ne bih ništa mijenjala – ističe Evelin koja planira nastaviti svoje školovanje na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Varaždin

Konobarice s Gospodarske škole Varaždin planiraju početi odmah raditi i ostati u Hrvatskoj, jer smatraju da se ovdje može uspjeti, a preostala dva dana Maturantike planiraju provesti u druženju i uživanju ističući kako im je krivo što je srednjoj školi došao kraj.

Patrik iz Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti odlično se zabavlja s ostalim maturantima, a školovanje planira nastaviti na FOI-u ili Sveučilištu Sjever.

Gimnazijalci Druge gimnazije Varaždin složni su kako je ovogodišnja Maturantika fantastična, a jednoj od maturantica toliko je krivo da je srednjoj školi došao kraj da je kroz šalu izjavila kako joj žao što nije pala razred da ovo doživi još jedne godine.

-Planiram upisati Pravni ili Građevinski fakultet u Rijeci i ostati u svojoj lijepoj Hrvatskoj jer je to moja zemlja i ako mi se nešto ne sviđa ja ću to promijeniti – komentirala je.

Dobro raspoložene maturantice iz Srednje škole Novi Marof rekle su kako će o ostanku u Hrvatskoj ili odlasku na rad u inozemstvo morati još dobro razmisliti.

abrkic/sjever.hr
23.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.