Now Reading:
Izaberite umjetnost postera kao stil kojim će odisati cijeli prostor
Full Article 5 minutes read

Izaberite umjetnost postera kao stil kojim će odisati cijeli prostor

Kad su pravilno obješeni posteri mogu služiti kao središnja točka u svakoj prostoriji vašeg doma. Osim što izgledaju šik i moderno, oni mogu i pomoći pri skrivanju svih nesavršenosti, koje možda imate na svojim zidovima.

Kad je u pitanju uređenje interijera, plakati su središnja točka prostora i mjesto za izlaganje osobne umjetnosti

Zidna umjetnost privlači poglede, spaja cjelokupni prostor i čini vaš dom ili poslovni prostor privlačnijima. Plakate možete koristiti da upotpunite paletu boja, date svoju izjavu i stil, stvorite ugodnu atmosferu i date svoj osobni touch prostoriji. Kao takav, osim što će popuniti prazne prostore vašeg interijera, pomoći će ukrasiti ili čak u potpunosti transformirati prostoriju, dajući joj nadogradnju koja može povezati sve prostorije. Plakati omogućuju neograničenu kreativnost i nemaju ograničenja za primjenu, pa ih tako možete koristiti od spavaće i dnevne sobe, hodnika, kuhinje ili kupatila. Osim što se jednostavno i brzo postavljaju i skidaju, što im omogućuje i često mijenjanje, plakatje oblik unutarnjeg uređenja kojeg si mogu priuštiti gotovo svi. Ako pratite trendove poster će biti najjednostavnije rješenje koje se može uklopiti u sve interijere, a kojeg je jednostavno i jeftino za promijeniti. Retro plakati su savršeni za boema koji stanuje u vašoj duši, a izrazito su u zadnje vrijeme popularni, pa bez problema možete pronaći plakate vintage izgleda, kao i originalne replike poznatih slika ili kazališnih plakata poput Toulouse Lautrec-ovih. Nasuprot tome jednostavne grafičke crte lica i tijela popularan su trend koji se može vidjeti u svemu, od postera, jastuka do skulptura u prostoru. Grafike poznatih gradova poput Pariza ili New Yorka noću idealne su u velikim dimenzijama za vaš dnevni boravak, a ako je vaš interijer mediteranskog štiha izaberite trendovske grafike pitoresknih mjesta poput malih talijanskih i francuskih gradića. Osim nabrojanih, veoma su popularni plakati na kojima je napisana tekstualna poruka, kao statement, poslovica ili slavna rečenica iz poznatog filma ili knjige.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru postera

Različiti stilovi, boje, dimenzije i motivi postera, omogućuju da ih postavite u prostorije dizajnirane u bilo kojem stilu. Ako želite povećati svoj prostor izaberite postere svijetlih tonova, koji će omogućiti vizualno povećanje prostora, a ujedno će prostor postati zanimljiv i prozračan. Pri odabiru postera morate voditi računa o prostoriji u kojoj ga postavljate, veličini zida na kojem će poster stajati, visini na kojoj ga postavljate, te motivu koji bi trebao odgovarati prostoru i vašoj osobnosti. Kod poslovnih prostora izaberite plakate s motivacijskim tekstovima, koji mogu pomoći u radnoj atmosferi i podizanju elana, dok grafičke slike koristite za dnevne i spavaće sobe. Motivi prirode kao što su pejzaži i fotografije cvijeća ili morske teme dobro će pristajati u svakoj kuhinji, dok za dječje sobe birajte plakate na temu stripa, životinjski svijet, ilustracije ili plakat popularne i prije svega edukativne mape svijeta. Što se tiče postavljanja plakata, važno je uzeti u obzir veličinu slike i zida. Velike dekorativne plakate stavite na prazan i veliki zid, a one manje različitih veličina, mogu se skupa postaviti na jedan zid tvoreći zanimljivu galeriju, koja dobro pristaje na stubištu i hodniku. Osim veličine bitna je i visina na kojoj postavljate poster, koji bi trebalo postaviti na sredini zida i to na prosječnoj visini od 150cm od poda, bez obzira radi li se o velikoj ili manjoj slici, jer će ova visina dobro odgovarati sjedite ili stojite li u prostoru dok gledate umjetninu.

Izvor slike: Dovido.hr

sjever.hr 23.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.