Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA Obrtnici i OPG-ovci zaposjeli Kapucinski trg – otvoren dvodnevni 8. Gospodarski sajam
Full Article 3 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA Obrtnici i OPG-ovci zaposjeli Kapucinski trg – otvoren dvodnevni 8. Gospodarski sajam

U Varaždinu je u petak na Kapucinskom trgu otvoren 8. Gospodarski sajam koji traje 20. i 21. svibnja. Organizator sajma je Nenad Kumrić uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

Festival je u ime Varaždinske županije otvorila saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, izaslanica varaždinskog župana Anđelka Stričaka naglasivši tradiciju vrijednih i marljivih OPG-ovaca kojih u Varaždinskoj županiji ima zaista mnogo te istaknula kako su ovakva okupljanja vrlo značajna posebice nakon pandemije gdje obrtnici mogu razmijeniti iskustva i razviti poslovnu suradnju.

– U Zagrebu uvijek rado naglašavam da smo mi u Varaždinskoj županiji jedni od, ako ne prvi, onda negdje pri vrhu što se tiče ulaganja i brige o našim malim i srednjim poduzetnicima i OPG-ovcima koji su naša velika promocija. Drago mi je što se po prvi uključio i grad Ptuj i što je ovaj sajam i međunarodnog karaktera. Vjerujem da će se s godinama priključiti još više naših susjednih država i prepoznati ulogu ovog sajma – rekla je Dreven Budinski.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković bio je zadovoljan prizorom prepunog Kapucinskog trga.

-Imamo ovdje i goste iz Ptuja, našeg prijateljskog grada koji su se došli predstaviti, a sutra sudjeluju u Dan nacionalnih manjina. Ključno je naše obrtništvo da proizvođači imaju podršku ne samo državne razine, nego i lokalnih i ovo je jedan dobar put. Obrtništvo je tradicija grada Varaždina i ako obrtnika nema neće biti ni nas. Pokušavamo subvencionirati i poticati obrtništvo kako bi obrtnici lakše prolazili kroz ova teška vremena – rekao je Marković uz poziv građanima da posjete sajam i podrže domaće proizvođače.

Organizator Nenad Kumrić iz marketinške agencije Tin – marketing d.o.o istaknuo je kako se na sajmu predstavljaju brojne općine i gradovi kao i županije te udruženja obrtnika, turističke zajednice te OPG-ovi i razni drugi izlagači.

-U cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu nastupaju na velikoj otvorenoj pozornici plesni klubovi, KUD-ovi, Društva naša djeca, razni pjevači i mnogi drugi, a ulaz je oba dana sajma besplatan. Ostaje mi da sve skupa pozovem na sajam koji je ove godine nikad ljepši i nikad veći – zaključio je Kumrić.

Sajam je obišao i gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić koja također ima svoje štandove na sajmu.

-U sklopu LAG-a brinemo se za poljoprivredna obiteljska gospodarstva za razvoj ruralnog i brdsko-planinskog područja. Preko projekata realizirali smo preko 15 milijuna kuna koje smo uložili u razvoj ruralnog područja. Između ostaloga Grad Lepoglava predstavila se sa svojom tradicionalnom čipkom – rekao je Škvarić.

abrkic/sjever.hr
20.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.