Now Reading:
Koprivnica i danas volontira: dođite u glavni gradski park – izviđači i učenici pobrinuli su se za bogat i raznovrstan program
Full Article 1 minutes read

Koprivnica i danas volontira: dođite u glavni gradski park – izviđači i učenici pobrinuli su se za bogat i raznovrstan program

I ove subote u glavnom gradskom parku u Koprivnici od 10 do 12 sati održat će se aktivnost „Volonteri u parku“.

Odred izviđača „Kamengrad“ Koprivnica ugostit će izviđače iz Velike Gorice i Sv. Martina pod Okićem, a za građane će organizirati nekoliko igara i radionica s ekološkom tematikom na kojima će građani moći izračunati svoj ekološki otisak, raspoznavati vrste drveća i drugog bilja u gradskom parku, razvrstati otpad, napraviti hotel za kukce, uočiti utjecaj vlage i temperature na rast i razvoj drveća.

Učenici 3. i 4. razreda Srednje škole Koprivnica, smjer fizioterapeuti pod mentorstvom svojih profesorica od 10 do 11 sati održat će na pripremljenim motoričkim poligonima natjecateljske štafetne igre za djecu. Vježbe uključuju ispitivanje vlastite snage, brzinu, koordinaciju, agilnost, balans i ravnotežu.

Učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica od 10 do 11 sati održati će radionicu izrade prirodnih sapuna i balzama pod nazivom “Mirisna radionica”. Posjet gimnazijalcima uključuje i isprobavanje već gotovih mirisnih prirodnih sapuna.

Aktivnost „Volonteri u parku“ organizirana je u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / koprivnica.hr
14.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.